Кремль пішов з усіх переговорних майданчиків щодо політв'язнів - Фейгін

Кремль пішов з усіх переговорних майданчиків щодо політв'язнів - Фейгін

Укрінформ
Адвокат неправомірно затриманого у Москві кореспондента Укрінформу в Парижі Романа Сущенка Марк Фейгін пояснив, чому наразі гальмуються переговори про повернення українських політв'язнів в РФ.

Про це він розповів в інтерв’ю кореспондентові Укрінформу.

"Наразі, останнім часом, причина гальмування процесу повернення українських політв'язнів очевидна - відсутність двосторонніх контактів. Путін ігнорує можливість спілкування з Порошенком. Схоже, в Кремлі занадто окрилені перемогою Трампа, а також іншими своїми політичними маневрами, у тому числі електорального плану. Російське керівництво зараз вийшло з усіх переговорних майданчиків", - сказав Фейгін.

Тому у боротьбі за звільнення журналіста Сущенка адвокат сподівається на посередництво, конструктивну роль, яку може зіграти керівництво Франції, при МЗС якого акредитований паризький кореспондент Укрінформу Роман Сущенко.

Як повідомлялося, журналіста Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було пред'явлено звинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву, відзначивши, що воно не відповідає дійсності.

27 жовтня Мосміськсуд відхилив апеляцію на утримання Сущенка під вартою. Діючий термін утримання його під вартою закінчується 1 грудня.

Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Повністю інтерв'ю з адвокатом Марком Фейгіним читайте на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-