Токіо-2020. День 6. «Бронза» Романчука, Світоліна програла півфінал

Токіо-2020. День 6. «Бронза» Романчука, Світоліна програла півфінал

Оновлюється
Укрінформ
Боксер Хижняк вийшов у чвертьфінал, веслувальниця Ус - сьома у фіналі слалому на каное.

В Токіо 29 липня розіграють 17 комплектів нагород ХХХІI літніх Олімпійських Ігор.

********

16:52. Підсумуємо день. Україна виграла чергову «бронзу». Третім на дистанції 800 метрів вільним стилем фінішував Михайло Романчук. Шостим у цьому фіналі був наш Сергій Фролов. Від Романчука усі ми чекали перемоги, тому результат став розчаруванням.

Впевнено стартував наш боксер Олександр Хижняк, відмінно виступила у своєму другому фіналі українська веслувальниця Вікторія Ус. На жаль, програла у тенісному півфіналі Еліна Світоліна. Вона матиме шанс поборотися за «бронзу».

16:49. Баскетбол. Груповий етап. Чоловіки. Один фаворитів турніру – Іспанія забезпечила собі вихід у плей-офф. Щойно іспанці здобули другу перемогу в групі, обігравши Аргентину – 81:71.

16:11. Настільний теніс. Фінал. Жінки. Великі китайські розбірки в Токіо. «Золото» виборює китаянка Чень Мен, яка обіграла свою співвітчизницю Сунь Інша – 4:2.

16:06. Спортивна гімнастика. Багатоборство. Жінки. Чемпіонкою Олімпіади стає американка Суніса Лі. «Срібло» у Ребеки Андраде з Бразилії, «бронза» у Ангеліни Мельникової (ОКР).

15:50. Теніс. Чоловіки. Визначились півфінальні пари. Новак Джокович (Сербія) – Олександр Звєрєв (Німеччина), Карен Хачанов (ОКР) – Пабло Карреньо-Буста (Іспанія). Півфінали зіграють 30 липня.

15:20. Фехтування. Рапіра. Жінки. Збірна ОКР виграє «золото» в командній першості. Франція програла фінал без шансів – 34:45.

15:17. Ще одна історична подія сьогодні. Кевін Кордон з Гватемали став першим латиноамериканцем, який вийшов у чвертьфінал олімпійського турніру з бадмінтону. Емоцій надзвичайні.

15:06. Свіжа інформація щодо недопуску до Олімпіади трьох українських легкоатлетів - Михайла Гаврилюка (метання молота), Назара Коваленка (спортивна ходьба) і Наталії Пироженко-Чорномаз (естафета 4х400 м) через недотримання антидопінгових правил. Федерація легкої атлетики України повідомила, що у Коваленка ще є шанс виступити в Токіо. Українець вилетів до Японії і вже там здаватиме тест на допінг. Якщо все гаразд, Коваленко вийде на старт.

14:54. Плавання. Українка Дарина Зевіна не пробилася до півфіналу на дистанції 200 метрів на спині. В попередніх запливах Зевіна показала 19-й результат. У чоловіків на дистанції 100 метрів батерфляєм українець Ігор Трояновський не вийшов на старт.

14:45. Теніс. Півфінал. Жінки. Еліна Світоліна поступається Маркеті Вондроушовій – 3:6, 1:6. В суботу, 31 липня, Світоліна боротиметься за «бронзу» Ігор-2020 у протистоянні з Оленою Рибакіною з Казахстану.

14:41. Теніс. Півфінал. Жінки. Ключові гейми другого сету і можливо всього матчу Світоліна програє і вона за крок від вильоту – 1:5.

14:34. Теніс. Півфінал. Жінки. Світоліна програє 1:3 в другому сеті, але відмовляється капітулювати.

14:26. Теніс. Півфінал. Жінки. На початку другого сету Світоліна вже поступається 0:2. Важко буде українській тенісистці.

14:15. Теніс. Півфінал. Жінки. Прикро, але Світоліна програє перший сет – 3:6. В Токіо українка вже була в подібній ситуації і у підсумку перемагала.

14:07. Теніс. Півфінал. Жінки. Світоліна поступається – 3:4, але головна боротьба в першому сеті ще попереду.

14:00. Теніс. Півфінал. Жінки. На жаль, Світоліна програє два наступні гейми. Попереду вже Вондроушова – 3:2.

13:52. Теніс. Півфінал. Жінки. Світоліна повела в рахунку 2:1.

13:40. Теніс. Стартував півфінал Еліна Світоліна (№6 WTA) - Маркета Вондроушова (№42 WTA). Це п'ята зустріч тенісисток. Рахунок в особистих зустрічах - 3:1 на користь українки.

13:15. Дзюдо. Чоловіки. Вагова категорія до 100 кг. У неймовірно виснажливому фіналі японець Арон Вольф переміг Чо Гухама з Південної Кореї і приніс Японії чергову золоту медаль в дзюдо. 

12:37. Дзюдо. Жінки. Вагова категорія до 78 кг. Японка Сорі Хамада стає чемпіонкою після дострокової перемоги у фіналі над Маделайн Малонга з Франції.  

12:20. Триває груповий етап на жіночому турнірі з регбі-7. Здобувши по дві перемоги, вихід в плей-офф собі гарантували Австралія і Франція.

11:50. Теніс. Оновлено час початку півфіналу Еліна Світоліна (№6 WTA) - Маркета Вондроушова (№42 WTA) Матч між українкою та тенісисткою з Чехії розпочнеться не раніше 13:30. Це буде п'ята зустріч тенісисток. Рахунок в особистих зустрічах - 3:1 на користь українки.

11:25. Дружина Михайла Романчука – відома легкоатлетка Марина Бех-Романчук просто шалено підтримувала свого чоловіка під час фіналу на 800 метрів вільним стилем. Це потрібно бачити. 

11:10. Трохи результатів з ігрових видів спорту. Волейбол. Жінки. Італія – Аргентина – 3:0. Південна Корея – Домініканська Республіка – 3:2. Сербія – Кенія – 3:0. Сербія та Італія гарантували собі вихід до плей-офф. Гандбол. Жінки. Нідерланди – Ангола – 37:28. Іспанія – Бразилія – 27:23. Південна Корея – Японія – 27:24. Нідерланди гарантували собі вихід до плей-офф.

10:45. Стендова стрільба. Трап. Чоловіки. «Золото» їде до Чехії – чемпіоном став Їржи Ліптак.

10:35. Веслувальний слалом. Каное. Наша Вікторія Ус посідає у фіналі 7-е місце. Дуже гідний результат українки. А чемпіонкою Токіо-2020 стає Джессіка Фокс з Австралії.

10:08. Веслувальний слалом. Каное. Вікторія Ус йде другою після виступу чотирьох фіналісток!

09:55. Веслувальний слалом. Каное. Стартував фінал за участі українки Вікторії Ус.

09:43. Стендова стрільба. Трап. Жінки. Історичний день для Сан-Маріно! Алессандра Періллі виграє першу олімпійську медаль в історії цієї маленької європейської країни. У Періллі «бронза». А чемпіонкою у цій вправі стала словачка Зузана Регак-Штефечекова.

09:30. Баскетбол. Груповий етап. Чоловіки. Збірна Словенії здобула другу перемогу на турнірі, розгромивши Японію – 116:81. Лука Дончич набрав 25 очок. Словенія гарантувала собі вихід в плей-офф.

09:22. Тим часом на Олімпіаді перша справжня криза, яка пов’язана з коронавірусом. Збірна Австралії з легкої атлетики в повному складі пішла на карантин через контакт із зараженою людиною. 63 спортсмена ізольовані в своїх кімнатах в олімпійському селі. Серед них стрибунка у висоту Нікола Макдермотт, яка взяла в цьому сезоні висоту 2.01 метра і є однією з головних суперниць українок в цьому виді.

Причина – контакт стрибуна з жердиною Кертіса Маршалла з американським атлетом Семом Кендріксом, який сьогодні здав позитивний тест на коронавірус. Турнір з легкої атлетики на Олімпіаді-2020 почнеться 30 липня.

09:13. Неймовірне досягнення китаянки Чжан Юйфей, яка сьогодні за годину виграла дві золоті медалі!

09:07. Погані новини для нашої збірної з легкої атлетики. Незалежний орган по боротьбі з негативними явищами в легкій атлетиці (AIU) відсторонив трьох українських спортсменів від участі в Олімпійських іграх-2020.

На Олімпіаді не виступлять Михайло Гаврилюк (метання молота), Назар Коваленко (спортивна ходьба) і Наталія Пироженко-Чорномаз (естафета 4х400 м).

Причиною недопуску до Ігор стало недотримання пункту 15 антидопінгових правил, згідно з яким спортсмен повинен пройти три допінг-тести поза змаганнями.

08:44. Веслувальний слалом. Півфінал на каное ще триває, але вже можна привітати нашу Вікторію Ус з потраплянням у медальний заїзд. У підсумку Ус кваліфікувалася з 9-м часом.

08:27. Михайло Романчук дав черговий коментар після завоювання «бронзи» на дистанції 800 м вільним стилем: «Перша медаль України за 17 років - дозволила зменшити відповідальність або додала злості? Скажімо так, тепер я трохи заспокоївся.

Дуже хотілося повернутися з Олімпіади з медаллю - дуже приємно, що це перша нагорода України з 2004 року. Я задоволений цим результатом. Але завжди є куди зростати».

08:20. Веслувальний слалом. Наша Вікторія Ус наразі йде третьою у півфіналі на каное.

07:36. Михайло Романчук виграв першу українську медаль Олімпіади з плавання за 17 років. Востаннє українці завойовували медалі на Олімпійських іграх в 2004-му році: «бронза» Андрія Сердінова й «золото» зі «сріблом» Яни Клочкової

07:23. Українка Олена Костевич посіла 6-е місце в першій вправі кваліфікації в стрільбі з пневматичного пістолета з 25-и метрів. Кваліфікація  в другій вправі відбудеться 30-го липня. У фінал потраплять 8 найкращих спортсменок за підсумками відбору.

07:08. Бронзовий призер Олімпіади з плавання Михайло Романчук пояснив, чому не вдалося виграти «золото». 

«Будемо з тренерами аналізувати, що було так, а що - ні. Якою частиною дистанції задоволений? Навіть не знаю. Напевно, від 200 м до 400 м. Все, що було після 400 метрів - брали вгору емоції, тому так і вийшло.

Вважаю, що так фініш вдався. Я плив поруч з німцем, на фініші виграв, хоча знаю, що він хороший фінішер. Американця зліва я не бачив, але віддав свої сили.

Виступ італійця Пальтріньєрі? Не знаю, я його взагалі не бачив. Він завжди починає дуже швидко, а далі. Сьогоднішнім запливом показали, що це досить емоційна дистанція. На цій дистанції може трапитися що завгодно так само, як і на 50 і 100 метрах», - поділився Михайло Романчук.

6:59. Плавання. Жінки. Збірна Китаю здобула «золото» в естафеті 4х200 вільним стилем і встановила світовий рекорд. «Срібло» на рахунку плавчинь з США, «бронза» - в Австралії.

06:45. Прикро. Український боксер Цотне Рогава у першому ж поєдинку поступився британцю Фрейзеру Кларку і завершив свої виступи на Олімпіаді.

06:37. Українець Олександр Хижняк боксуватиме з домініканцем Еурі Седено Мартінесом у чвертьфіналі Олімпійських ігор в Токіо-2020. Бій відбудеться 1-го серпня.

06:31. Український плавець Сергій Фролов прокоментував свій виступ на запливі 800 метрів і поділився подальшими планами.

«Приїхав до олімпійського Токіо, щоб разом з Михайлом Романчуком скласти конкуренцію найсильнішим атлетам світу. Ми з Михайлом доводимо, що стаєрське плавання нині найсильніше в Україні

Задоволений, що відпрацював цю 800 метрівку на 100%. Вирішив викладатися на ній з перших секунд, але все ж вона для мене закоротка. Налаштовуюсь на 1500 метрів, адже це наша коронна дистанція. Впевнений, ми її гарно відпрацюємо», - сказав Сергій Фролов.

06:25. Сумні новини з татамі. Українська дзюдоїстка Анастасія Турчин в 1/8 фіналу програла Гуусьє Стенхіус(Нідерланди) і завершила виступи на Олімпіаді.

06:00. Наш бронзовий призер Олімпійських ігор в Токіо-2020 з плавання Михайло Романчук прокоментував свій виступ на змаганнях.

«До цієї нагороди я йшов 18 років. З 6 років, коли почав займатися плаванням і прийшов до свого тренера Петра Нагорного, разом з яким і вдалося досягти всіх результатів. Звичайно, без нього б нічого цього не було.

Це був дуже складний і незвичайний фінал. Я дуже сподівався поліпшити свій олімпійський рекорд, який встановив у півфіналі. Але радує, що його так і не перевершили. Буду готуватися до старту на 1500 метрів», - сказав Романчук

05:46. Плавання. Чжан Юйфей(Китай) здобула «золото» в запливі на 200 метрів батерфляєм і встановила новий олімпійський рекорд. На подолання дистанції їй вистачило 2:03.86 хвилин.

05:30. Дзюдо. Українка Анатасія Турчин здобула перемогу на старті Олімпіади в Токіо. У своїй сутичці вона перемогла Ванессу Чалу(Еквадор). в 1/8 фіналу українка зустрінеться з Гуусьє Стенхіус(Нідерланди).

05:23. У Токіо стартували змагання з гольфу. Зараз силами міряються чоловіки.

05:12. Прекрасні новини з боксерського рингу. Українець Олександр Хижняк впевнено переміг японця Юіто Морівакі одноголосним рішенням суддів. Наш боксер виступає у ваговій категорії до 75 кг.

04:55. Плавання. Чоловіки. Зак Стаблеті-Кук(Австралія) виборов «золото» в запливі на 200 метрів брасом. Для проходження всієї дистанції йому вистачило 2:06.38 хвилини - новий олімпійський рекорд. «Срібло» дісталося Арно Каммінга(Нідерланди), «бронза» - Матті Маттссон(Фінляндія). 

04:40. Медаль є, молодець! Український плавець Михайло Романчук завоював «бронзу» у запливі на 800 метрів вільним стилем. Він подолав дистанцію за 7:42.33 хвилини. Це четверта бронзова медаль для збірної України на Олімпійських іграх в Токіо-2020. Інший українець Сергій Фролов посів 6-е місце. «Золото» на рахунку Роберта Фінке(США). 

04:25. Максимальна готовність. За п'ять хвилин український плавець Михайло Романчук розпочне боротьбу за найвищі нагороди у запливі на 800 метрів вільним стилем.

04:10. Академічне веслування. Жінки. Прендергаст і Говрел(Нова Зеландія) завоювали золоті нагороди(пари розстібні). У парних двійках легкої ваги «золото» на рахунку Родіні - Чезаріні(Італія).

04:03. Академічне веслування. Чоловіки. Брати Сінкович з Хорватії завоювали «золото»(двійка розстібні). Ірландці Донован - Маккарті теж вибороли вибороли «золото»(двійки парні легкої ваги)

04:00. Академічне веслування. Чоловіки. Українці Ігор Хмара і Станіслав Ковальов(двійка парна легка) посіли третє місце у втішному фіналі В.

Доброго ранку! Розпочинаємо черговий змагальний день Олімпіади-2020.

Плавці Михайло Романчук та Сергій Фролов стартуватимуть у фіналі 800-метрівки вільним стилем.

Анастасія Турчин боротиметься за нагороди в турнірі дзюдоїсток у ваговій категорії до 78 кг.

Вікторія Ус змагатиметься на вирішальних стадіях веслувального слалому.

Академічні веслувальники Ігор Хмара і Станіслав Ковальов (двійка парна легка) візьмуть участь у «втішному» фіналі В.

У кваліфікаційних змаганнях виступлять, зокрема, боксери Олександр Хижняк (75 кг) і Цотне Рогава (понад 91 кг), тенісистка Еліна Світоліна, плавці Ігор Трояновський і Дарина Зевіна.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-