Токіо-2020. День 4. «Бронза» у стрільбі, Романчук у фіналі з олімпійським рекордом

Токіо-2020. День 4. «Бронза» у стрільбі, Романчук у фіналі з олімпійським рекордом

Оновлюється
Укрінформ
Дуже гідні виступи велосипедистки Беломоїної та веслувальниці Ус.

В Токіо 27 липня розіграють 22 комплекти нагород ХХХІI літніх Олімпійських Ігор.

********

16:50. Україна виграла сьогодні в Токіо свою третю нагороду – «бронза» у нашого стрілецького міксту Олег Омельчук – Олена Костевич. Михайло Романчук пробився до фіналу плавання 800 метрів вільним стилем з олімпійським рекордом. Відмінно провели свої змагання велосипедистка Яна Беломоїна та веслувальниця Вікторія Ус. Окремий респект Еліні Світоліній за чергову вольову перемогу на тенісному турнірі!

16:33. Бразилія. Жіночий турнір. Визначились останні чвертьфіналістки. З перших двох місць в групі F вийшли Нідерланди і Бразилія. Як кращі треті команди проходять далі Австралія і Японія.

16:25. Тхеквондо. Стали відомі чергові чемпіони. У жінок (до 67 кг) перемогла Міліца Мандич (Сербія), а у чоловіків (до 80 кг) – Владислав Ларін (ОКР).

16:15. Софтбол. Жінки. Збірна Японії виборює «золото», обігравши у фіналі США – 2:0.

16:00. Футбол. Жіночий турнір. Збірні Великої Британії та Канади виходить до чвертьфіналу з перших двох місць у групі Е.

15:55. Спортивна гімнастика. Жіночу командну першість виграла команда ОКР. «Срібло» у США, «бронзу» бере Велика Британія.

15:47. Важка атлетика. Жінки. Вагова категорія до 64 кг. «Золото» виборює Мод Шаррон з Канади – 236 кг в сумі.

15:13. Плавання. Обидва українці Михайло Романчук та Сергій Фролов вийшли до фіналу на дистанції 800 метрів вільним стилем. Відзначимо, що Романчук показав кращий час і встановив новий рекорд Олімпіади та України!

15:08. Спортивна гімнастика. Триває фінал командної першості серед жінок. Збірна США залишилась без легендарної Сімони Байлз, яка через травму достроково припинила змагання.

15:00. Українські тенісистки Еліна Світоліна, Надія і Людмила Кіченок зіграють свої чергові матчі на Олімпійських іграх 28 липня.

Світоліна (№6 WTA) зіграє поєдинок 1/4 фіналу проти Каміли Джорджі з Італії (№61 WTA). Час початку матчу – 05:00 за Києвом.

Сестри Кіченок зіграють матч 1/4 фіналу проти Вероніки Кудерметової і Єлени Весніної з команди ОКР. Час початку матчу – 05:00 за Києвом.

14:40. Фехтування. Браво, Естонія! Збірна цієї маленької балтійської країни виграла «золото» у командному турнірі зі шпаги. Естонки обіграли у фіналі Південну Корею – 36:32.

14:24. Бронзовий призер Олімпіади-2020 Олег Омельчук прокоментував свій сьогоднішній виступ: «Є відчуття радості, щастя. Витратив стільки часу і праці. Це вже мої четверті Олімпійські ігри, тому для мене ця медаль дуже-дуже важлива.

Я думав, що на четвертих Олімпійських іграх буду старшим, буду через досвід менше хвилюватися, а вийшло навпаки. Спочатку засмутився, коли побачив, що ми будемо боротися за третє місце. Але, слава богу, ми стали третіми. Як Олена каже, це дійсно командна медаль для нас усіх».

13:41. Плавання. Українець Сергій Шевцов не пройшов кваліфікацію на дистанції 100 метрів вільним стилем. Він показав результат 49.55 с, цього не вистачило для проходу в півфінальні топ-16.

13:28. Еліна Світоліна прокоментувала свою перемогу над Марією Саккарі (5:7, 6:3, 6:4) та вихід до чвертьфіналу Олімпійських ігор: «Як я й очікувала – це був дуже складний матч, який до останнього тримав в напрузі. Радію, що змогла зібратися та виграти у другому й третьому сеті. Буду відновлюватися та готуватися до чвертьфіналу».

13:14. Дзюдо. Чоловіки. Вагова категорія до 81 кг. Черговий чемпіон з Японії. Таканорі Нагасе перемагає у «золотій» сутичці Саїда Моллаї з Монголії.

12:55. Футбол. На жіночому турнірі завершилась боротьба групі G. В останньому турі Швеція обіграла Нову Зеландію – 2:0, а США і Австралія голів не забивали – 0:0. З перших двох місць у чвертьфінал вийшли Швеція і США.

12:50. Дзюдо. Жінки. Вагова категорія до 63 кг. «Золото» їде до Франції. У фіналі Кларісса Агбеньєну перемогла Тіну Трстеняк зі Словенії.

12:21. Олена Костевич стала найстаршою українською призеркою на Олімпійських іграх. Вона виграла «бронзу» в міксті в стрільбі з пневматичного пістолета у віці 36 років і 104 дні. Колишній рекорд належав метальниці диску Олені Антоновій. Костевич перевершила його на 41 день.

12:15. Еліна Світоліна на олімпійському тенісному турнірі провела третій трьохсетовий матч поспіль. І в усіх вона перемогла. Загалом Еліна провела на корті в Токіо вже 8 годині 5 хвилин. Неймовірна витривалість і неймовірна жага до перемоги!

11:55. Кульова стрільба. Китайський мікст бере «золото» у стрільбі з гвинтівки на 10 метрів.

11:50. Теніс. Суперницею Еліни Світоліної у чвертьфіналі стала італійка Каміла Джорджи.

11:35. Важка атлетика. Жінки. Вагова категорія до 59 кг. Чемпіонкою з новим олімпійським рекордом (236 кг) стала Куо Сінь-Чжунь з Тайваню. Вона випередила срібну призерку Поліну Гурьєву з Туркменістану на 19 кг!

11:28. Визначилась перша в історії чемпіонка Олімпійських ігор з серфінгу. Нею стала американка Карісса Мур.

11:05. На тенісному корті свято. Українка Еліна Світоліна(№6 WTA) в напруженому поєдинку перемогла Марію Саккарі(№19 WTA) з Греції - 4:6, 6:3, 6:4. в 1/4 фіналу українка змагатиметься з переможницею поєдинку Кароліна Плішкова - Каміла Джорджи.

10:57. Витиснула максимум. Українка Вікторія Ус посіла 8-у сходинку у веслуванні слалом(бадарка-одиначка). Німкеня Рікарда Функ виграла «золото». Маялен Шурро(Іспанія) виборола «срібло», Джессіка Фокс(Австралія) - «бронзу».

10:40. До вашої уваги низка результатів змагань з командних видів спорту. Волейбол(жін.) Сербія - Японія - 3:0, США - Китай - 3:0, ОКР - Аргентина - 3:0. Гандбол(жін.) Швеція - ОКР - 36:24, Бразилія - Угощина - 33:27, Японія - Чорногорія - 29:26, Франція - Угорщина - 30:29. Водне поло(чол.) Сербія - Казахстан - 19:5, Іспанія - Чорногорія 8:6, США - ПАР - 20:3. Хокей на траві(чол.) Німеччина - Велика Британія - 5:1, Японія - Нова Зеландія 2:2, Індія - Іспанія 3:0, Австралія - Аргентина - 5:2. 

10:34. Пристойний результат українки і тотальна гегемонія Швейцарії. Наша Яна Беломоїна приїхала 8-ю в змаганнях з моунтенбайку. Відставання від лідерки зі Швейцарії Йоланди Нефф склало 3.5 хвилини. «Срібло» й «бронзу» теж забрали швейцарки - Сіна Фрай і Лінда Індерганд відповідно. 

10:24. Історична подія. Першим олімпійським чемпіоном з серфінгу став бразилець Італо Феррейра. У фіналі він переміг супротивника з Японії Каноа Ігарасі.

10:18. А тим часом наша бронзова призерка з дзюдо Дар'я Білодід вже повернулася з Олімпіади додому.

10:12. Хороші новини з тенісного корту. Наша Еліта Світоліна переломала хід гри і виграла другий сет з рахунком 6:3. Попереду вирішальний третій сет.  

09:57. Прогнозована перемога фавориток на класі. Пара Цень-Чжан(Китай) виграли «золото» у синхронних стрибках у воду з 10-метрової вишки. Загалом вони набрали 363.78 очок. Відстань від срібних призерів з США, пари Парратто-Шнелл, склала космічних 52 пункти. «Бронза» у пари Ороско-Агундес(Мексика). 

09:48. Знову невдача. Український бадмінтоніст Артем Почтарьов фактично без шансів програв представнику Франції Брісу Леверде - 5:21, 11:21 в другому матчі групи Олімпійських ігор. 

09:30. Новини з тенісного корту. Українка Еліна Світоліна програла перший сет суперниці з Греції Марії Саккарі - 7:5. Варто відігруватися.

09:14. Чекаємо на фінал. Українка Вікторія Ус кваліфікувалася до фінальної частини веслувального слалому(байдарка-одиночка). Вона посіла 9-е місце, яке дозволить брати участь в фіналі. Початок - не раніше 10:15 за київським часом

09:10. Нехай щастить. На Олімпійських іграх стартував жіночий заїзд маунтенбайку. В ньому бере участь українка Яна Беломоїна. 20-річна спортсменка перебуває в топі своєї дисципліни, на Оліміпаді Ріо-2016 вона приїхала 9-ю.

08:35. Хороші новини з боксерського рингу. Українка Ганна Лисенко перемогла Умаіму Белахбіб з Марокко в 1/8 фіналу олімпійського турніру з боксу(69 кг). В 1/4 фіналу 30 липня Лисенко зустрінеться з Бусеназ Сюрменеллі з Туреччини.  

08:32. Наша Вікторія Ус наразі лідирує у кваліфікації до фіналу з веслувального слалому(байдарка-одиночка). Для проходу в  фінал вистачить потрапляння в топ-10.

08.26. Ще одна сенсація на Олімпійських іграх в Токіо. У третьому колі Олімпіади японка Наомі Осака (№2 WTA) без особливих шансів поступилася Маркеті Вондроушовій (№42 WTA) з Чехії - 1:6, 4:6.

08:10. Наша Лідія Січенікова поступилася Мішель Кроппен з Німеччини в 1/32 жіночого турніру у стрільбі з лука - 0:6 і вибула з подальшої боротьби.

07:54. Буквально за 10 хвилин українка Вікторія Ус розпочне боротьбу за вихід у фінал  у веслувальному слаломі(байдарка-одиночка). Щоб пройти до фіналу, ВІкторіїі треба пробитися в 10-у накращих за підсумками півфінальних змагань. Вболіваймо за нашу спортсменку.

07:10.  Бронзова призерка Олімпійських ігор в Токіо Олена Костевич поділилася емоціями після сьогоднішньої перемоги. «Ми довго та наполегливо йшли до цієї нагороди. І сьогодні все ж був нелегкий день – удача змінювала невдачу і навпаки. Олег - великий молодець і ця нагорода для нас дуже цінна. Як золото.  Мала за велику честь нести прапор своєї держави й щаслива, що нам вдалося вибороти цю нагороду для країни», - поділилася Олена Костевич.

06:31. Менше ніж за годину українець Артем Почтарьов змагатиметься проти француза Брайза Левердеса в груповому етапі змагань з бадмінтону.

06:00. Кульова стрільба. Мікст-пара Пан Вей - Цзянь Рансінь(Кита) завоювала першу в історії золоту нагороду Олімпійських ігор у мікст стрільбі з пневматичного пістолету з 10-и метрів. Тріумфатори обійшли у фіналі представників ОКР Черноусова - Бацарашкіну.

05:33. Новини з басейну. Лідія Джейкобі(США) тріумфувала в запливі на 100 метрів брасом. Вона подолала дистанцію за 1.04 хвилини. Представниця ПАР Татьяна Шенмейкер здобула «срібло». У Ліллі Кінґ(США) - «бронза»

05:15. Дочекалися третьої медалі для збірної України. Українська мікст-пара з кульової стрільби Олег Омельчук і Олена Костевич стали бронзовими призерами Олімпійських ігор у змаганнях зі стрільби з пневматичного пістолету з 10-и метрів . У сутичці за «бронзу» українці виграли у пари сербів Мікец - Аруновіч з рахунком 16:12.

05:04. Австралійка Кейлі Маккіон завоювала «золото» в запливі на 100 метрів на спині. Чеміонка подолала всю дистанцію за 57.47 секунд і встановила олімпійський рекорд. Кайлі Масс(Канада) стала срібною призеркою змагань, Реган Сміт(США) - володарка бронзової нагороди.  

04:53. Плавання. Томас Дін(Велика Британія) завоював «золото» в запливі на 200 метрів вільним стилем. Спортсмен подолав дистанцію за 1.44 хвилини. «Срібло» на рахунку Данканна Скотта(Велика Британія), «бронза» - у Фернандо Шеффера(Бразилія).

04:30. Вже зовсім скоро розпочуться перші змагання з плавання нового олімпійського дня. Ми, звісно вболіватимемо за наших Михайла Романчука , Сергія Шевцова і Сергія Фролова, але... На вашу думку, скільки медалей сьогодні завоюють ці молодики?

04:10.Гарні новини на початку змагального дня. Українська змішана пара зі стрільби з пневматичного пістолету з 10-и метрів Омельчук-Костевич змогли кваліфікуватися до «бронзового» фіналу. Українці завершили кваліфікацію на третій сходинці із загальним показником 368 балів, тому поборяться за бронзові нагороди. Фінал - о 05:00 за київським часом.

04:05. Флора Даффі(Бермудські Острови) завоювала золоту нагороду у змаганнях з тріатлону. Вона подолала всю дистанцію за 1 годину 55 хвилин. На другому місці розташувалася британка Джорджія Тейлор-Браун, «бронза» дісталася Кеті Зеферс(США).  

04:00. Починаємо слідкувати за змаганнями у кульовій стрільбі. Найближчі фінали – плавання.

Вітаємо, друзі! На літній Олімпіаді в Токіо тривають головні спортивні змагання планети.

Олег Омельчук та Олена Костевич боротимуться за нагороди в турнірі змішаних команд у стрільбі з пневматичного пістолета (мікст).

Яна Беломоїна представлятиме Україну в маунтінбайку (гірський велосипед).

Вікторія Ус намагатиметься подолати півфінал і виступити у фіналі веслувального слалому (К-1).

У кваліфікаційних змаганнях візьмуть участь, зокрема, плавці Михайло Романчук, Сергій Фролов, Сергій Шевцов, тенісистка Еліна Світоліна, а також представниця боксу Анна Лисенко.

Фото: НОК України, Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-