Шанси України на Олімпійських іграх в Токіо

Шанси України на Олімпійських іграх в Токіо

Укрінформ
Наші «золоті» надії – Харлан, Білодід, Магучіх, Хижняк, Бех-Романчук, Беленюк.

23 липня стартує головна спортивна подія року - Олімпійські ігри-2020 в Токіо. Через пандемію коронавірусу змагання довелося перенести. За рік простою збірна України встигла як втратити своїх лідерів, так і виховати плеяду молодих перспективних спортсменів. Хто повинен привезти медалі з Токіо і чи зможе молодь здивувати?

Читайте також: Склад збірної України для участі в Олімпійських іграх у Токіо

Антирекорд ліцензій

На Олімпійські ігри в Токіо збірна України їде найменшою делегацією за всю історію виступів національної команди на літніх Олімпіадах. Українці змогли вибороти лише 158 ліцензій. Раніше абсолютним мінімумом було 206 ліцензій перед Іграми в Ріо 2016-го року. Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт пояснює це складним коронавірусним роком.

Олег Верняєв
Олег Верняєв

З різних причин Україна недорахувалася у своєму складі спортсменів, які могли і мали дати результат. Лідера збірної України зі спортивної гімнастики Олега Верняєва відсторонили від участі в змаганнях через допінг (спортсмен планує оскаржити рішення в CAS). З цієї ж причини Олімпіаду пропустить важкоатлет Дмитро Чумак. Стрибун у висоту Богдан Бондаренко і плавець Андрій Говоров не виконали норматив на Олімпійські ігри. Окрім них, не допоможуть збірній легкоатлетки Ольга Ляхова й Наталя Прищепа.

Читайте також: Олег Верняєв підтвердив, що пропускає Олімпіаду в Токіо

Залізні претенденти на «золото»

Серед спортсменів, які точно поїдуть на Олімпіцські ігри, є визнані лідери збірної. Саме на них варто сподіватися, коли мова йде про медальний залік. Чемпіон світу й віце-чемпіон Ігор в Ріо Жан Беленюк розраховує на «золото» в Токіо. Більше того, нардеп заявив про завершення кар’єри після Олімпіади-2020. Ще одним «золотим активом» по праву можна вважати Ольгу Харлан: шестиразова чемпіонка світу й олімпійська чемпіонка з фехтування має всі шанси завоювати золоту нагороду в Токіо.

Ярослава Магучіх
Ярослава Магучіх

Попри юний вік за найвищі нагороди боротимуться дзюдоїстка Дар‘я Білодід й легкоатлетка Ярослава Магучіх. Остання фактично «розриває» всіх цьогоріч у стрибках у висоту. У лідера збірної України з боксу Олександра Хижняка, чемпіона Європи й світу, залишилася лише одна висота - олімпійська медаль. У хорошій формі до Олімпіади підходить подружжя чемпіонів Європи Бех-Романчук. Михайло здатен здобути необхідний результат у плаванні, Марина - у стрибках у довжину. Поряд з уже визнаними спортсменами виступатиме молодь, якій під силу здивувати світову спільноту.

Читайте також: Українка Бех-Романчук виграла етап Діамантової ліги в стрибках у довжину

«Темні конячки» в Токіо

Втрата Олега Верняєва у спортивній гімнастиці дає можливість заявити про себе юному вундеркінду Іллі Ковтуну. Він вражав усіх на юніорських чемпіонатах Європи й світу, а цьогоріч взяв «бронзу» у багатоборстві на дорослому Євро. Окрім нього, хороші шанси на медаль матиме дворазовий і за сумісництвом наймолодший чемпіон Європи зі стрибків у воду Олексій Середа. Звісно, «золотий час» для хлопців настане вже на наступній Олімпіаді, але шанс на успіх вони мають вже в Токіо. «Коли, якщо не вперше, коли, якщо не тоді, коли ще немає авторитетів, завойовувати олімпійські медалі», - зазначив Вадим Гутцайт в інтерв’ю Укрінформу.

Станіслав Горуна
Станіслав Горуна

Плеяда перевірених і водночас перспективних спортсменів має шанс покращити медальний залік України. Збірна України з карате складається з титулованих спортсменів на чолі зі Стасом Горуною. Амбіції лідера змушують розраховувати на медалі у цій дисципліні. Команда легендарного Юрія Чебана, а особливо пара Людмила Лузан – Анастасія Четверикова мають хороші шанси у веслуванні на каное. Серед легкоатлетів Ганна Ярощук-Рижикова, Юлія Левченко і Андрій Проценко можуть завоювати медалі.

Збірна України з артистичного плавання розтрощила опоненток на чемпіонаті Європи й готова вперше стати на п’єдестал Олімпійських ігор. Павло Коростильов, Сергій Куліш і Олена Костевич здатні завоювати медалі в кульовій стрільбі. Збірна України з фехтування зібрала у своєму складі чемпіонів світу на чолі з Ольгою Харлан. Не менш потужні команди у нас у вільній, греко-римській та жіночій боротьбі. Це свідчить про можливі звитяги в Токіо.

Читайте також: Збірну України провели на Олімпіаду в Токіо

Не кількістю, а якістю

Збірна України їде на Олімпіаду найменшим складом за всю свою історію виступів на цьому турнірі. Попри це, підстав для хвилювання немає. Україна реально претендує на мінімум 20 медалей, з них 5-6 мають бути золотими. Наша команда складається як з лідерів у своїй дисципліні так і з просто перевірених, якісних спортсменів. До того ж, Олімпіада - це майданчик сюрпризів, на якому кожен має шанс показати себе.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-