Коробову дали можливість доторкнутися до Grand Chess Tour 2021

Коробову дали можливість доторкнутися до Grand Chess Tour 2021

Укрінформ
Сьогодні у Загребі (Хорватія) стартує третій етап серії турнірів Grand Chess Tour 2021 року. 

Призовий фонд шахового турніру складає 150 тисяч доларів, переможець отримає 37 500. Етап складається з двох змагань - швидких шахів та бліцтурніру. У кожному з них гратимуть по 10 учасників. 

У рапіді за перемогу нараховується по 2 очки, за нічию - очко. У бліці за виграш - 1 очко, за нічию - 0,5 очка. 

Контроль часу: рапід - 25 хвилин + 10 секунд за кожний хід, бліц – 5 хвилин + 3 секунди за кожен хід.

На етапі у Загребі гратимуть: Максим Ваш'є-Лаграв (Франція), Ян Непомнящий, Олександр Грищук (обидва - Росія), Шахріяр Мамед'яров (Азербайджан), Аніш Гірі, Йорден ван Форест (обидва - Нідерланди), Віші Ананд (Індія), Антон Коробов (Україна), Ян-Кшиштоф Дуда (Польща), Гаррі Каспаров (Росія) та Іван Шарич (Хорватія). 

Каспаров (який нині проживає в Хорватії) та Шарич складають одну команду. Славетний чемпіон зіграє лише в бліці, а Шарич - у рапиді. 

У швидких шахах кожного з трьох днів  шахісти зіграють по три партії, а в бліці буде два дні - по дев’ять двобоїв (тобто два кола). 

Як бачимо,  серед учасників є представник України - харків’янин Антон Коробов. Насправді, участь українців в таких змаганнях - величезна рідкість. Чи не найголовніша причина цього - зниження результатів наших земляків. Дійсно, в рейтинг-листі на 1 липня 2021 року немає жодного українця з коефіцієнтом Ело вищим за 2700. 

Минулого року Коробов стартував на аналогічних змаганнях, але лише на одному етапі.  Так буде й тепер - Антон зіграє лише на третьому етапі у Загребі.

Читайте також: Гран-прі ФІДЕ: Марія Музичук стає срібним призером

Серед фаворитів:  Непомнящий, Мамед'яров, Гірі, можливо, Ваш'є-Лаграв та Грищук. А ми сподіваємося, що в цій компанії Коробов теж боротиметься на рівних. Хоча вже у першому турі Антону доведеться чорними грати з претендентом на світову корону Непомнящим.

Петро Марусенко, міжнародний майстер.

Фото: grandchesstour.org.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-