Президент МОК прийняв запрошення Зеленського відвідати Україну

Президент МОК прийняв запрошення Зеленського відвідати Україну

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський обговорив з президентом Міжнародного олімпійського комітету Томасом Бахом проведення майбутньої Олімпіади в Токіо та загальнонаціональну програму «Здорова Україна».

Про це йшлося під час телефонної розмови глави держави й очільника МОК, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу Офісу Президента.

За даними ОП, сторони також обмінялися думками щодо Олімпійських ігор у Токіо, на які очікують мільйони вболівальників у всьому світі.

«Вірю, що пандемія не зашкодить проведенню Олімпіади. Україна буде гідно представлена на цьому святі спорту, яке об’єднає весь світ», – заявив Зеленський.

Крім того, Президент розповів про ключові елементи загальнонаціональної програми «Здорова Україна», впровадження якої, за його словами, дасть змогу зробити спорт доступнішим для всіх категорій населення країни.

В ОП нагадали, що основними складовими програми є ініціатива «Здорова школа», впровадження системи постійних медичних оглядів для громадян від 55 років і будівництво спортивних майданчиків та парків активного відпочинку в Україні.

«Головна мета програми – українці мають жити довше та якісніше», - підкреслив глава держави.

Водночас Зеленський привітав співрозмовника з річницею створення МОК і відзначив вагомий внесок комітету в розвиток олімпійського руху та популяризацію спорту в усьому світі. Він зауважив, що з цієї нагоди в Україні була розроблена спеціальна олімпійська зарядка.

«Україна – країна олімпійських чемпіонів. Яскравий приклад цього – президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка», – сказав Президент.

Також в ОП проінформували, що Томас Бах прийняв запрошення Зеленського відвідати Україну для участі у святкових заходах з нагоди 30-ї річниці створення Національного олімпійського комітету.

Читайте також: До 2023 року в Україні побудують 25 спорткомплексів - Гутцайт

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський 22 червня презентував нову загальнонаціональну програму «Здорова Україна», метою якої є досягнення довшої тривалості життя українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-