Українець Олександр Волков офіційно увійшов до Залу слави ФІБА

Українець Олександр Волков офіційно увійшов до Залу слави ФІБА

Укрінформ
Один з найкращих українських баскетболістів в історії, олімпійський чемпіон, колишній гравець НБА і експрезидент Федерації баскетболу України Олександр Волков введений до Залу слави ФІБА.

Через ковідні обмеження церемонія проходила у форматі онлайн. Волков виступив з промовою, під час якої подякував усім, хто допоміг йому досягти великих успіхів у баскетболі, повідомляє пресслужба ФБУ. 

«Хочу подякувати за те, що я став членом Залу слави ФІБА - своїм колегам, людям, які підтримували мене і були зі мною протягом моєї баскетбольної кар'єри. Велике спасибі моїй першій баскетбольній школі в Чернігові. Там відмінні люди, мої перші тренери Алла Вергун і Євген Сінельник. Вони допомогли мені закохатися в баскетбол більше, ніж у будь-що інше. Слава Богу, що ці тренери були на моєму шляху. Я вдячний Богу, що у мене була можливість пограти з такими гравцями, як Сабоніс, Марчюленіс, Валтерс, Єрьомін, Тараканов, Куртінайтіс, Хомічюс, Міглінієкс і іншими. Це були великі часи в моїй кар'єрі в складі збірної», - сказав Волков.

Окремо згадав він і свій переїзд до США, де український баскетболіст з 1989-го по 1992 роки виступав у складі «Атланти»: «Новим етапом моєї кар'єри став перехід у професіональний спорт - я був одним з перших радянських гравців, які переїхали до НБА. У першу чергу, хочу подякувати Теду Тернеру, Девіду Стерну, Кіму Бахуні та Стену Кастену - людям, які зробили все, для того щоб моя мрія стала реальністю. І, звичайно ж, спасибі тренеру Майку Фрателло, без якого зараз я своє життя уявити не можу. Він був моїм старшим братом, моїм батьком в США, допомагав у всьому. Також дякую великим гравцям, які виступали зі мною на зорі кар'єри: Домініку Вілкінсу, Мозесу Мелоуну, Доку Ріверсу, Спаду Веббу, Кевіну Віллісу, Кевіну Левінгстону та іншим».

Олександр Волков згадав і про своє повернення в Європу - перехід до італійської "Калабрії", виступи у грецьких клубах «Панатінаїкос» та «Олімпіакос».

Читайте також: «Кліпперс» виграв серію у «Юти» і вийшов до півфіналу плей-офф НБА

«Думаю, мій статус члена Залу слави ФІБА стане мотивацією для молодих гравців в Україні, а також я хотів би побажати успіхів світовому баскетболу, ФІБА. Хочу, щоб баскетбол ставав тільки кращим. Ми дуже любимо цю гру, ми її частина. Удачі всім і спасибі за те, що взяли у світову баскетбольну сім'ю» - заявив Олександр Волков.

Фото: fbu.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-