З ким Україна може зустрітися в 1/8 фіналу Євро-2020

З ким Україна може зустрітися в 1/8 фіналу Євро-2020

Укрінформ
Можливі суперники: Італія, Швеція, Вельс, Словаччина.

Перемога над Північною Македонією суттєво збільшила шанси збірної України вийти до 1/8 фіналу Євро-2020. Як не дивно, але при певних розкладах з точки зору подальшої стратегії команді Андрія Шевченка вигідно посісти третє місце в групі, пише champion.com.ua.

Після другого туру в групі С Нідерланди вже забезпечили собі перше місце. Навіть за умови поразки від Північної Македонії, голландці виграли у України та Австрії і при рівній кількості очок серед додаткових показників першими будуть враховуватися особисті зустрічі. Наша збірна може вийти з групи з 2-го або 3-го місця.

Читайте також: Матч Євро-2020 Україна - Австрія розсудить турецька бригада

Українці гарантовано виходять з групи, якщо виграють або навіть зіграють внічию з Австрією 21 червня. Ярмоленко и Ко забили на один гол більше, ніж австрійці, тож за умови нічиї з Австрією залишаться на другому місці. В цьому випадку в 1/8 фіналу турніру команда Андрія Шевченка зіграє 26 червня в Лондоні на «Вемблі» з переможцем групи А, який визначиться 20 червня у матчі Італія – Вельс. Італії для перемоги в групі достатньо нічиї, Вельс влаштовує тільки перемога.

Якщо українці програють Австрії, вони посідають третє місце. Навіть якщо Північна Македонія виграє у Нідерландів, македонці не зможуть випередити українську дружину, тому що програли нам в особистій зустрічі. Але 3-є місце – це не гарантований вихід в 1/8 фіналу. В плей-офф виходять тільки чотири найкращі з секстету команд, які зайняли третє місце в групах. І трьох очок українцям може і не вистачити.

Читайте також: Голкіпер Бущан: Збірна Австрії має відмінну атаку

При умові потрапляння з 3-го місця Україна може провести ще один матч в Бухаресті 28 червня з переможцем групи F, де на час написання статті такі шанси мають Португалія, Франція і мікроскопічні Німеччина. Або зіграти 29 червня в Глазго з переможцем групи Е, де зараз лідер Швеція та не втратили шансі Словаччина (зараз друге місце) і навіть Іспанія (зараз третє місце).

Хтось може сказати, що Швеція (і тим більше Словаччина) – це краще ніж Італія. Але сподіватися на везіння точно не варто. Варто обіграти Австрію і гарантувати перший в історії України вихід в плей-офф фінальної стадії Євро. Нагадаємо, з австрійцями нас влаштовує і нічия. Тим більше, хто сказав, що Вельсу не зможе обіграти Італію? Дива трапляються і в футболі, і в житті. Принаймні в цьому матчі українські фани точно вболіватимуть за валлійців.

Читайте також: Букмекери дали прогноз на матч Євро-2020 Україна - Австрія

Де Україна може зіграти в 1/8 фіналу Євро-2020:

26 червня, Лондон, (суперники Італія або Вельс)

28 червня, Бухарест (суперники Португалія, Франція або Німеччина)

29 червня, Глазго (суперники Швеція, Словаччина або Іспанія).

Максим Розенко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-