Караваєв: Матч Україна - Австрія виграє той, у кого міцніша психологія

Караваєв: Матч Україна - Австрія виграє той, у кого міцніша психологія

Укрінформ
У черговій пресконференції, що відбулася 18 червня в Українському медіацентрі футбольного Євро-2020 у Бухаресті, узяли участь гравці національної збірної Олександр Караваєв та Сергій Сидорчук.

Як передає пресслужба УАФ, захисник Караваєв, зокрема, зазначив, що до матчу третього туру проти Австрії для нашій команді важливо добре підготоватися у психологічному плані, передає Укрінформ.

«В епізоді з пенальті у матчі з Північною Македонією я бачив, що зможу зіграти в м’яч. Загалом цей епізод - 50 на 50, Суперник теж небезпечно зіграв. Суддя вирішив, що це пенальті, це його рішення. У нашого головного тренера після поєдинку був позитивний настрій, він привітав нас із перемогою. Хоча певний осад усе ж залишився, бо він хотів, щоби ми другий тайм провели так, як і перший. Але загалом він був задоволений, адже ми виконали установку на гру... Не сказав би, що у грі третього туру проти Австрії ми є фаворитами. Обом командам треба перемагати. Фізично та тактично обидві збірні готові добре. Тому хто краще підготується у  психологічному, емоційному сенсі, той і отримає перевагу. Ми працюватимемо над психологією. Тренерський штаб постійно нагадує, що ми маємо бути на 100 відсотків сконцентрованими", - сказав Караваєв.

Хавбек збірної Сергій Сидорчук, у свою чергу, заявив, що матчах Євро все залежатиме від наших футболістів.

«Під час зустрічі Нідерланди - Австрія ми, ясна річ, уболівали за господарів, щоби вони побільше м'ячів забили і нам було б трохи легше. Але тепер все залежатиме від нас. Усі дивилися розклади і приблизно знають, на які команди ми можемо потрапити. У плей-офф не буде слабких збірних, з якого б місця ми не вийшли. Потрібно розраховувати лише на себе. Загалом нам потрібно після вчорашньої перемоги залишатися на землі. У команді зараз зайвої ейфорії немає. За великим рахунком, завдання-мінімум ми вже виконали, але завжди хочеться досягати більшого. Тим більше, що ми жодного разу в історії не були у плей-офф Євро", - підкреслив Сидорчук.

Він також відповів на запитання від французького журналіста, яке стосувалося «секрету» сили нападу збірної України.

«Звичайно, це приємно для наших гравців атаки - Малиновського, Яремчука, Ярмоленка, Зінченка. Секрет в їхній індивідуальній майстерності. Кожен із них сильний по-своєму. Маліновський чудово працює з м'ячем, у нього хороші удар і пас. Яремчук здорово знаходить простір, відкривається, працює на полі. Він дуже сильно проводить чемпіонат Європи. Я дивлюся на його роботу на тренуваннях, як він відновлюється. У людини є мета, і він до неї йде. Приємно спостерігати, як Роман виріс у збірній. У Ярмоленка з’явилися крила на цьому турнірі, для нього це дуже важливо. Він був трохи пригнічений емоційно, а після першої гри було помітно, як він зрадів тому, що забив і провів хороший поєдинок. Для команди чудово, що Андрій відчув упевненість", - заявив хавбек. 

Читайте також: Букмекери дали прогноз на матч Євро-2020 Україна - Австрія

Як повідомляв Укрінформ, поєдинок Україна - Австрія відбудеться в понеділок на 55-тисячному Національному стадіоні у Бухаресті і розпочнеться о 19.00. Гру у прямому ефірі планують показати телеканали «Футбол 1» та «Україна».

Турнірне становище у групі С Євро-2020 після 2-го туру: Нідерланди - 6 очок (різниця м'ячів - 5:2), Україна - 3 (4:4), Австрія - 3 (3:3), Північна Македонія - 0 (2:5).

На фото: Олександр Караваєв/uaf.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-