Перемога є, проблеми не зникли

Перемога є, проблеми не зникли

Укрінформ
В Бухаресті збірна України здобула першу перемогу на Євро-2020, обігравши Північну Македонію (2:1).

Команда Андрія Шевченка знову вчиться дотискати свої матчі. Після нічийних ляпасів від Фінляндії та Казахстану у відборі на ЧС-2022, наша збірна нарешті виграла надважливий поєдинок у статусі фаворита. Збірна нарешті втілила свій клас у перемогу. Так, зробила вона це важко і моментами непереконливо, але три очки є. А далі можемо готуватися до Австрії.

Читайте також: Збірна України з футболу перемогла Північну Македонію

30 хвилини, які усі ми чекали

До перерви матч в Бухаресті приніс нас усім лише позитивні емоції. Ми виграли 2:0. Ярмоленко і Яремчук забили по другому м’ячу на турнірі. Караваєв і Ярмоленко віддали відмінні результативні передачі. А головне збірна продемонструвала блискучий футбол – швидкий, комбінаційний, домінуючий. Гравці робили те, що мали робити, вони майже півгодини «возили» македонців і мали знімати усі питання в матчі.

Спрацювали усі тактичні і кадрові рішення тренерського штабу. Степаненко «чистив» середину поля, Зінченко дуже впевнено почувався на лівому фланзі, Шапаренко органічно вписався в атакуючі трикутники і квадрати. Про якість футболу Ярмоленка і Яремчука ми вже сказали. На цей момент вони кращий атакувальний дует на Євро-2020, який вже називають «ЯЯ».  

Читайте також: Ярмоленко: Був дуже важкий матч, ми залишили багато сил

Другий тайм: підстава піти до психолога?

Чому другий тайм вийшов набагато слабшим? На жаль, старі проблеми нікуди не зникли. Варто було суперники прийти до тями, заграти агресивніше і відіграти один м’яч, як наша збірна почала нервувати, багато помилятися, «привозити» собі моменти. Конструкція, яку побудував Шевченко, ще доволі крихка. Супернику інколи вистачає кількох вдалих дій, аби гра у наших почала розвалюватися.

Незабитий пенальті Малиновського – це найкраща ілюстрація нашої невпевненості. Замість того аби ставити крапку, наш лідер пробив очікувано і додав македонцям наснаги на фінальний штурм. На щастя ми його витримали. За рахунок власних сил і завдяки не найвищому рівню опонента.

Перед вирішальним поєдинком в групі проти Австрії нас має тішити, те що потенціал цієї збірної нереалізований і наполовину. Ми й досі чекаємо топового футболу від наших зірок – Зінченка і Малиновського та зірочок – Миколенка, Шапаренка, Циганкова. Ну, і з психологією варто попрацювати. Там де інші знаходять і перемагають, ми й досі втрачаємо.

Святослав Василик, Київ

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-