«Динамо» фактично гарантувало собі перемогу в УПЛ

«Динамо» фактично гарантувало собі перемогу в УПЛ

Укрінформ
Кияни  мінімально перемогли «гірників» і відірвались на 10 очок.

Сьогодні, 17 квітня,  київське «Динамо» формально на виїзді (грали на столичному «Олімпійському») обіграло «Шахтар» 1:0 в 22-му турі української Прем‘єр-ліги і фактично гарантували собі чемпіонські медалі сезону-20/21. За рахунок чого підопічні Мірчі Луческу змогли перемогти і які висновки можна зробити за підсумками українського «класичного» в матеріалі Укрінформ.

Читайте також: «Динамо» перемогло «Шахтар» в українському футбольному дербі

Тренерський урок Луческу

Перший тайм очікувано розпочався з тиску гравців донецького «Шахтаря». «Гірники» заволоділи м‘ячем і почали комбінувати на підступах до карного майданчика киян. Єдине, чим ознаменувався цей тиск – удар Соломона вище воріт. «Динамо» виявилося готове до такого перебігу подій. З 15 хвилини матчу кияни, а саме вінгери де Пена і Караваєв разом з Бесєдін почали високо зустрічати суперника, чим заважали «Шахтарю» організовувати атаки ще на самому їх зародженні.

Друга половина першого тайму пройшла під акомпанемент столичного колективу. Вони намагалися зустрічати суперника одразу на прийомі м’яча. Атаки команда будувала або шляхом прострілів з флангу(особливо часто загрожував Караваєв з Кендзьорою) або активними діями гравців центру поля. Шепелєв і Андрієвський протягували м’яч до штрафного «гірників» за рахунок вдалих індивідуальних дій. Один з таких проходів Андрієвського завершився фолом в штрафному й пенальті у ворота Трубіна. Киянин де Пена вдало реалізував одинадцятиметровий на 34-й хвилині.

«Сьогодні не було видовищної гри. Ми гарно організували оборону, загалом, ми розташувалися на першому місці завдяки вдалій грі в захисті в цьому сезоні. Є два методи організації гри в обороні. Чисто професіонально я вдячний хлопцям за гру, вони виконали план на протистояння. Пара півзахисників Андрієвський – Шепелєв продемонстрували гарне взаєморозуміння. Забарний попри травму носа чудово зіграв. Готуймося до кубкового матчу з «Агробізнесом», - сказав тренер «Динамо» Мірча Луческу.

Читайте також: «Шахтар» - «Динамо». Текстова трансляція

Чемпіонський акорд «Динамо»

Другий тайм пройшов повністю під диктовку «Динамо». Каштру випустив Тете, Фернандо, Дентіньйо, але «Шахтар» продовжував лише нагадувати себе зразку осінньої частини Ліги чемпіонів. Кияни стримували атакуючі потуги «гірників» і вдало виходили в контратаки: де Пена і Караваєв вдало відкривалися, Бесєдін чіплявся за м’яч. Чисельну підтримку киян в нападі організовували Буяльський і Андрієвський.

Якби кияни діяли впевненіше в заключній фазі атак і не дозволяли собі технічний брак в простих епізодах, то перемогли б із впевненішим рахунком. Характер матчу красномовно передають цифри: 4:2 за ударами по воротах (2:1 за ударами в площину) на користь «Динамо», «гірники» частіше фолили – 4:2 за жовтими картками.

«Сьогодні в обох команд не було багато моментів. «Динамо» вдало діяло в захисті, вони грали компактно і не давали нам нічого створити. Кияни підходили до гри, випереджаючи нас на 7 очок, тому виглядали впевненіше протягом зустрічі. Після пропущеного гола наші футболісті ще більше зневірилися в собі. Загалом, «Динамо» заслужено перемогло сьогодні», - висловився про гру тренер «Шахтаря» Луїш Каштру.

Читайте також: Чемпіонське випробування «Динамо»

«Динамо» сходить на п’єдестал – «гірники» капітулюють

Результат матчу означає, що інтриги у фінальній частині нашого чемпіонату не буде. Теоретично «Динамо» може втратити перше місце, але цей сценарій з розряду фантастики. Для того, щоб опуститися на другу сходинку, кияни мають програти три гри і одного разу зіграти внічию – малоймовірно.

Фінальний етап сезону вказує на очевидні речі: «Шахтар» потребує змін, Луїш Каштру остаточно втратив контроль над командою, а Мірча Луческу тим часом збудував  колектив і задовольнив власне его. Мало хто сподівався, що повернення румунського фахівця в український чемпіонат вийде настільки успішним.

Фото: Tribuna.com, shakhtar.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-