Превью до фіналу плей-офф УХЛ «Донбас» - «Сокіл»

Превью до фіналу плей-офф УХЛ «Донбас» - «Сокіл»

Аналітика
Укрінформ
«Донбас» і «Сокіл» зіграють у фінальній серії вперше з 2012 року

16 квітня стартує фінальна серія плей-офф Української хокейної ліги Паріматч. За перемогу в чемпіонаті зіграють «Донбас» і «Сокіл». Команди зустрінуться у фінальній серії вперше з 2012 року. Серія триватиме до 4 перемог, перші матчі відбудуться в Дружківці (16 і 18 квітня), а потім команди вирушать до Києва, де 21 і 23 квітня зіграють на льодовій арені АТЕК.

Читайте також: Плей-офф УХЛ: «Донбас» став другим фіналістом

У цьому сезоні «Донбас» і «Сокіл» зустрічалися 6 разів, киянам вдалося виграти лише два матчі, один з яких по буллітам. Варто також відзначити, що «Сокіл» першим закидав шайбу в останніх трьох зустрічах. Так що, статистика хоч і на боці «Донбасу», але шанси команд у серії приблизно однакові.

Згідно з оцінками аналітиків Parimatch, в першій зустрічі перевага на боці господарів. У «Донбасу» 61% на перемогу проти 39% у «Сокола». Розклади можуть істотно змінитися після стартового матчу фінальної серії і, напевно, вони будуть іншими, коли команди продовжать плей-офф вже в Києві.

Читайте також: Плей-офф УХЛ: «Сокіл» став першим фіналістом

Напередодні старту фінальної серії в Києві відбувся Експерт-клуб від УХЛ і Parimatch, на якому експерти обговорили майбутній плей-офф.

Олімпійський чемпіон Олексій Житник: «У матчах плей-офф лід важливий. Але я хочу сказати, що «Сокіл» грав всюди добре, як вдома, так і на виїзді. Наші хлопці звикли грати на маленькій арені, але також одним з ключових чинників стала самовідданість і віддача хокеїстів».

Читайте також: Перед фіналом плей-офф УХЛ «Сокіл» повернув свою торгову марку

Генеральний директор УХЛ Сергій Варламов: «Сокіл» і «Донбас» додають інтриги українському хокею. Також фінал між цими командами вплине і на популяризацію хокею. «Сокіл» грає перший сезон після відродження і вже в фіналі. Це дуже добре. Я думаю, що це великий крок для українського хокею».

Спортивний директор УХЛ Олександр Побєдоносцев: «У цьому сезоні рівень чемпіонату дуже виріс. Це очевидно і це всі визнають. Такого розіграшу ми давно не пам'ятаємо, щоб була така боротьба. Неможливо передбачити хто виграє матч. Цього року вивіска фіналу голосно звучить: «Сокіл» - «Донбас». Це неодноразові чемпіони України. Тому нас чекає відмінний десерт і кульмінація всього сезону. Чекаємо безкомпромісної боротьби».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-