В Україні започаткували Кубок захисників України з футболу

В Україні започаткували Кубок захисників України з футболу

Фото
Укрінформ
Матчі 1/32 фіналу нового турніру відбудуться 17-18 квітня в 32-х містах України. 

На Центральному стадіоні в місті Вишневе, що під Києвом, дотримуючись всіх карантинних вимог та обмежень, відбулися щорічні загальні збори капітанів та керівників команд Всеукраїнської футбольної Ліги учасників АТО. Традиційно з 2015 року перед початком кожного сезону чемпіонату України з футболу серед команд Ліги учасників АТО на Кубок Героїв АТО, колектив Федерації футболу учасників АТО, як незмінний організатор змагань серед учасників бойових дій в Україні, під егідою Всеукраїнського об'єднання учасників АТО «УКРАЇНЦІ-РАЗОМ!», збираються разом щоб погодити та затвердити регламент чемпіонату України та ряд інших важливих питань, пов'язаних з проведенням всеукраїнських змагань.

Цього року ці збори мали ще більш важливе значення, адже на них був створений ще один всеукраїнський турнір для учасників бойових дій та ветеранів АТО/ООС - КУБОК ЗАХИСНИКІВ УКРАЇНИ. 64 команди з 98 команд Всеукраїнської футбольної Ліги учасників АТО будуть цього року виборювати між собою ще один трофей у форматі матчів плей-офф: 1/32 фіналу, 1/16 фіналу, 1/8 фіналу, 1/4 фіналу, 1/2 фіналу та фінал. Ці змагання будуть проходити з 17 квітня по 24 серпня, паралельно з матчами чемпіонату України з футболу серед команд Ліги учасників АТО, який стартує з 10 квітня в 42 містах по всій Україні, з дотриманням всіх карантинних вимог та обмежень. Фінал першого КУБКА ЗАХИСНИКІВ УКРАЇНИ відбудеться 24 серпня в День Незалежності України в місті Одеса на стадіоні ФК «Чорноморець».

Також загальними зборами було підтримана ініціатива президента Федерації футболу учасників АТО Руслана Руденка затвердити Почесним президентом цієї всеукраїнської ветеранської спільноти Героя України, діючого генерал-майора Збройних Сил України Ігоря Гордійчука. Рішення щодо цього питання було прийнято одноголосно всіма присутніми на зборах.

Після цього, легкою рукою, вже Почесного президента Федерації футболу учасників АТО, Героя України Ігоря Гордійчука було проведено відкрите «сліпе» жеребкування 64 команд учасників 1/32 фіналу першого КУБКА ЗАХИСНИКІВ УКРАЇНИ. Шістдесят чотири команди були розділені на вісім дивізіонів по вісім команд в кожному згідно територіального принципу.

Дивізіон Схід 1

1) Полтава АТО - Кривбас АТО (Кривий Ріг)

2) Дніпро АТО (Гвардійське, Дніпропетровщина) - Ветерани АТО Дніпра (Дніпро)

3) Меркурій (Харків) - Кремінь АТО (Кременчук)

4) Слобожанщина (Харків) - Схід НГУ (Харків)

Дивізіон Схід 2

1) Патріот ЗСУ (Краматорськ) - ДонОВК ЗСУ (Маріуполь)

2) Центр НГУ (Дніпро) - Рятувальник ДСНС (Маріуполь)

3) Січова Дружина (Вільнянськ, Запорізька область) - Слов'янськ АТО

4) Українці Разом Велика Новосілка (Донецька область) - Гепард НГУ (Запоріжжя)

Дивізіон Північ

1) Купол 95 ЗСУ (Житомир) - Ураган ЗСУ (Суми)

2) Іванків АТО (Київська область) - Калібр НГУ (Шостка, Сумська область)

3) Старт АТО (Чернігів) - ФК 18 ЗСУ (Полтава)

4) Десна ЗСУ (Чернігівська область) - Зіньків АТО Українці Разом! (Полтавська область)

Дивізіон Київ

1) SB-TEAM ЦУ СБУ - Київський Авангард ЗСУ

2) Рятувальник ДСНСУ - Меридіан-ВІТІ ЗСУ

3) Київ 12 - Миротворець

4) Сфінкс-Легенда ЗСУ - AQUILA СБУ

Дивізіон Центр 1

1) Побратим (Бровари, Київська область) - Прикордонник ДПСУ (Київ)

2) Арсенал ЗСУ (Житомирщина) - 27 Бригада НГУ (Київ)

3) Кропивницький АТО - Президентський полк ЗСУ (Київ)

4) Черкаські Козаки (Черкаси) - Ірпінь АТО (Київська область)

Дивізіон Центр 2

1) Поділля НГУ (Вінниця) - Прикордонник ДПСУ (Могилів-Подільський, Вінницька область)

2) Авіатор ЗСУ (Старокостянтинів, Хмельницька область) - Поділля АТО (Хмельницький)

3) Фортеця ЗСУ (Кам'янець-Подільський, Хмельницька область) - Умань АТО (Черкаська область)

4) Темп ЗСУ (Шепетівка, Хмельницька область) - Ягуар НГУ (Калинівка, Вінницька область)

Дивізіон Захід

1) Івано-Франківськ АТО - Тернопіль АТО

2) Українці Разом (Львів) - Гоща АТО (Рівненська область)

3) Прикордонник Поділля НацАкадемія ДПСУ (Хмельницький) - Волинь АТО (Луцьк)

4) Спартак АТО (Івано-Франківськ) - Звягель АТО (Новоград-Волинський, Житомирська область)

Дивізіон Південь

1) Фрегат ВМС ЗСУ (Одеса) - Миколаїв АТО

2) Південь ЗСУ (Одеса) - Херсон АТО

3) Одеса АТО - Вознесенськ АТО НГУ (Миколаївська область)

4) Авіатор ЗСУ (Херсон) - Південна Пальміра НГУ (Одеса)

Матчі 1/32 фіналу КУБКА ЗАХИСНИКА УКРАЇНИ відбудуться 17-18 квітня в тридцяти двох містах України.

Читайте також: ФК Ягуар НГУ – володар Кубку Героїв АТО-2020

Після жеребкування Почесний президент Федерації футболу учасників АТО, Герой України Ігор Гордійчук подякував побратимам за довіру та від ветеранської спільноти зробив відкрите звернення до Президента України Володимира Зеленського, щоб він підтримав такі важливі заходи для захисників України на державному рівні, як Верховний Головнокомандувач. Також були звернення до Міністра у справах ветеранів України та Міністра молоді та спорту України, щоб вони всіляко підтримали такі змагання, як наймасштабнішу програму спортивної реабілітації захисників України. Окремо також звернулися до президента Української асоціації футболу Андрія Павелка, щоб був продовжений договір про співпрацю між Мінветеранів, ФФУ АТО та УАФ, який був підписаний в 2019 році щодо співпраці та розвитку футболу серед захисників України на 2021 рік.

Всеукраїнська футбольна Ліга учасників АТО – це не лише футбольні змагання, а наймасштабніша в Україні програма психологічної та фізкультурно-спортивної реабілітації учасників бойових дій, яка проходить із 2015 року.

Учасники розповідають, що основна їхня мотивація – не перемога. Це вже стало своєрідною традицією, форматом згуртування ветеранів, залучення їх до футбольних змагань, промоцією цього виду спорту і здорового способу життя, вшануванням героїв АТО та вдосконалення військово-патріотичного виховання дітей та молоді.

Організатором та засновником цих змагань, як і чемпіонату України серед команд Ліги учасників АТО на Кубок Героїв АТО, змагань на Кубок Об’єднаних Сил та Суперкубок Героїв АТО України, а також співорганізатором чемпіонату Європи з футболу серед ветеранів війни, уже традиційно виступила Федерація футболу учасників АТО під егідою Всеукраїнського об’єднання учасників АТО «Українці-Разом!».

Додаткова інформація на офіційних сайтах Федерації футболу учасників АТО www.football.ukrazom.org та Всеукраїнського об'єднання учасників АТО «Українці-Разом!» www.ukrazom.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-