Проти екскерівників ФІФА Блаттера і Вальке ввели нові санкції за порушення етики

Проти екскерівників ФІФА Блаттера і Вальке ввели нові санкції за порушення етики

Укрінформ
Судова палата незалежного комітету з етики Міжнародної федерації футболу (ФІФА) визнала експрезидента організації Йозефа Блаттера і колишнього генерального секретаря ФІФА Жерома Вальке винними в низці порушень кодексу етики федерації.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на пресреліз ФІФА.

Як зазначається, йдеться про незаконну виплату премій вищим посадовим особам ФІФА, різні поправки та продовження трудових договорів, а також оплату приватних судових витрат Вальке за рахунок організації.

Судова палата постановила, що Блаттер винен в порушенні трьох статей кодексу етики, Вальке — чотирьох.

Читайте також: Колишній президент IBU приховував допінг-проби росіян

У цьому зв’язку їм забороняється обіймати будь-яку пов’язану з футболом посаду як на національному, так і міжнародному рівнях протягом 6 років 8 місяців. Також вони мають сплатити штраф у розмірі 1 млн швейцарських франків (понад $1 млн).

Читайте також: Асоціація футболу Казахстану на 2 роки усунула від гри капітана збірної

Оскільки попередні заборони на участь у футбольній діяльності, накладені на Блаттера і Вальке у 2015 і 2016 роках, ще не зняті, нове рішення набуде чинності після закінчення терміну дії попереднього: 8 жовтня 2021 року стосовно Блаттера і 8 жовтня 2025 року — щодо Вальке.

Як повідомляв Укрінформ, Блаттер обіймав посаду президента ФІФА в 1998-2015 роках. У 2015-му швейцарця відсторонили від футбольної діяльності через участь у фінансових махінаціях.

Фото: MOHAMED MESSARA/EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-