Потопити «Жовту субмарину» не вдалося

Потопити «Жовту субмарину» не вдалося

Укрінформ
Київське «Динамо» нічого не протиставило двом голам «Вільярреала».

Київське «Динамо» на НСК «Олімпійський» поступилося «Вільярреалу» 2:0 в першому матчі протистояння в рамках 1/8 фіналу Ліги Європи. Попри підтримку трибун, перспективні нагоди забити у ворота суперника українці поступилися. Про несподівано солідну гру «Динамо» в нападі, дитячі помилки юних захисників і вболівальників у матеріалі від Укрінформ.

Читайте також: «Динамо» і «Шахтар» зіграють перші матчі 1/8 фіналу Ліги Європи УЄФА

Коли добре – фанат,  погано – кат

Фанати київського «Динамо» за півгодини до матчу почали оточувати НСК «Олімпійський». На підході до території стадіону лунали суперечки стосовно результату сьогоднішньої гри. Люди звично розділилися на два табори: хтось повністю списав з рахунків «Динамо» – інші розповідали про погром іспанців.

«Думаю, 2:1 буде рахунок на користь «Динамо». Ми вміємо грати проти сильних колективів. Пам’ятаєте, ледь «Барсу» в гостях не обіграли. Сподіваюся на краще і безмежно радий можливості подивитися гру з трибун», - поділився своїми думками фанат киян Дмитро.

З першого погляду здалося, що матч відвідає найбільша кількість вболівальників після карантину. Кількість охорони й поліції відповідала серйозності турніру й масштабу фанатського корпусу. Більше дванадцяти тисяч уболівальників (12751 людина, якщо бути точним), мужньо пройшли перевірку на наявність колотої і ріжучою зброї й направилися безпосередньо до чаші стадіону. Деякі по дорозі купляли «спорядження уболівальників» в клубному магазині команди. Занадто буйних довелося під руки виштовхувати поза територію стадіону.

Зі стартовим свистком футбол в Україні нагадав себе в докарантинний період. Фанати почали невпинно скандувати всім знайомі гасла. Мурахи по шкірі були саме від синхронного «Ди-на-мо». Фани не вщухали ні на мить: з’явилася надія, що поведінка українців у матчі з «Брюгге» – виняток. На жаль, ні. Після пропущеного голу «фани» почали засвистувати динамівців – вишенькою на торті було Lucescu go away від ультрас. В другому таймі спроби відродити атмосферу свята і єдності з футболістами були, але їх на Корею обрубав гол Альбіоля. Є куди рости!

Читайте також: «Динамо» - «Вільярреал». Текстова трансляція

Здивували у нападі, «приголомшили» в захисті

Київське «Динамо» на чолі з Луческу однозначно здивували. Суперником українців в 1/8 фіналу Ліги Європи став грізний «Вільярреал» на чолі з іменитим Унаї Емері. Завдання киян в єврокубкових матчах, а особливо з сильнішим на папері суперником, не змінювалися: відіграти «на нуль» вдома і розраховувати на позитивний результат на виїзді. Румунський спеціаліст виставив найсильніших: Циганков встиг відновитися після ушкодження. Поряд з ним вийшли Родрігеш праворуч і Артем Бесєдін в центрі. Півзахист не здивував (Сидорчук – Шапаренко – Буяльський), а от пара центральних захисників виглядала сумнівно: Забарний – Сирота.

З початком матчу намалювалася звична для матчів київського «Динамо» картина: іспанці заволоділи м‘ячем. Перші десять хвилин минули без гострих моментів. Можна згадати лише кволий удар вбік воріт Бущана. Заради надійної оборони Луческу приніс в жертву атакувальний потенціал Шапаренка.

В середині першого тайму «Динамо» почало відповідати: Циганков декілька разів перспективно закидав на Родрігеша, але останній не скористався наданими шансами. Правий вінгер «Динамо» також мав свій момент – переправив м’яч головою вище воріт.

Коли здалося, що «Динамо» взяло гру під контроль, захисник «Жовтої субмарини» Пау Лопес був найбільш вправним під час метушні у нашому карному майданчику і забив перший гол на 30-й хвилині. Відсутність досвіду і мандраж молодих захисників  «Динамо» «спрацював» – на жаль, не востаннє. Після голу кияни ще щонайменше двічі продемонстрували своє марнотратство. Атаки найчастіше акумулювалися після перехоплень Бесєдіна і Буяльського на чужій половині поля.

Читайте також: «Динамо» поступилося «Вільярреалу» у матчі Ліги Європи УЄФА

«Субмарина» не зволікала  – гол після роздягальні

На початку другого тайму ветеран «Вільярреала» Рауль Альбіоль виграв верхову боротьбу після кутового, завдав удару і встиг першим на добиванні. 35-ти річний іспанець випередив наших юних оборонців. Другий гол став ілюстрацією сьогоднішньої оборони й найкраще охарактеризував провал пари оборонців. Всі плани Луческу можна поділити на два: на Сироту й Забарного.

Після другого пропущеного голу у діях киян відчувався зайвий мандраж. «Вільярреал» загострював, а «Динамо» не цуралося відповідати. Найнебезпечніший момент створив Циганков, але не влучив обвідним ударом в дальній кут. Миколенко закріпив за собою реноме одного з найгірших гравців «Динамо» у цій окремій грі. Єдина причина, чому про нього не згадали абзацом вище – надія на реабілітацію основного лівого захисника збірної була.

За статистичними показниками іспанці прогнозовано перевершили киян: 14:9 за ударами (6:0 у площину воріт) на користь «Вільярреала». Якби не Георгій Бущан – виїзд до Іспанії точно став би формальним.

«Мені немає за що дорікнути своїм хлопцям. Ми діяли добре, але нам не вистачило досвіду. У нас три захисники молоді і голи в наші ворота були очікувані. Ми атакували, створювали моменти, але не змогли їх реалізувати. Ми недостатньо добре діяли в заключній фазі атаки. Це Ліга Європи і з кожним раундом рівень суперника зростає», – сказав після матчу головний тренер «Динамо» Мірча Луческу.

Читайте також: Якби Циганков забив свій гол - все б склалося інакше – Луческу

Закономірний результат із примарною надією

Давайте тверезо оцінювати ситуацію: кияни поступилися сильнішому супернику. Перед матчем експерти в один голос заявляли, що шансів на успіх у киян не багато і ми побачили це на футбольному полі. Рівень футболістів «Динамо» поки не дозволяє «на класі» (а іноді і просто) обігрувати сильних середняків іспанської Ла Ліги.

Попри це, перебіг подій на полі й характер, змістовність гри українців у нападі залишив приємний післясмак. Ми можемо нав’язувати  суперникам свою гру, хоча б на короткотривалий період. Варто лише зібрано діяти в перший третині полі.

В матчі-відповіді кияни повинні будуть стрибнути вище голови, враховуючи нинішні реалії. Попри амбіції Луческу в єврокубку головним завданням «Динамо» є титул в чемпіонаті України. Але й впасти обличчям в багно на виїзді із «Жовтою субмариною» не припустимо.

«У складі «Динамо» є ряд висококласних футболістів, які створювали нам певні проблеми.  Я добре знайомий з українськими командами: пам’ятаю «Дніпро» у фіналі Ліги Європи, «Шахтар» з Луческу, тепер «Динамо». Ми дуже поважаємо цей колектив», - зауважив головний тренер «Вільярреала» Унаї Емері.

Віталій Ткачук, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-