Прогноз на матч «Рома» - «Шахтар»

Прогноз на матч «Рома» - «Шахтар»

Аналітика
Укрінформ
В 1/8 фіналу Ліги Європи «Шахтар» зіграє проти добре знайомих Паулу Фонсеки і Генріха Мхітаряна.

Жеребкування 1/8 фіналу Ліги Європи підготувало для «Шахтаря», титульним партнером якого є компанія Parimatch, зустріч із колишнім тренером команди. Після того як Паулу Фонсека залишив «гірників», він перебрався до «Роми», де, до речі, виступає ексгравець «Шахтаря» Генріх Мхітарян.

Читайте також: «Шахтар» без Степаненка полетів на матч з «Ромою»

За всіма показниками нас очікує цікаве протистояння і, щонайголовніше – гольове. Аналітики Parimatch дають 59%  на те, що ми побачимо мінімум три забиті м’ячі.Щодо шансів на перемогу, то поки що певна перевага в італійців, які будуть господарями поля.

«Рома» добре знайома чемпіону України. Це вже всьоме команди зустрінуться у єврокубковому турнірі та лише вперше в рамках саме Ліги Європи. Статистика на боці донеччан, які перемагали чотири рази і лише двічі поступалися римлянам. Одна з поразок була в останньому матчі, який відбувся ще у 2018 році в рамках 1/8 Ліги чемпіонів, де завдяки голу Джеко саме «Рома» потрапила до чвертьфіналу, а команда тоді ще Паулу Фонсеки припинила свій шлях у єврокубках. Тоді «вовкам» допоміг виїзний гол на стадіоні «Металіст» та фантастична гра воротаря Алісона Беккера в обох зустрічах.

Читайте також: Криза «Шахтаря»: що відбувається і хто винен

Римляни набрали досить непогану форму, в останніх 7 поєдинках поступилися лише «Мілану». На попередньому етапі Ліги Європи була пройдена ще одна команда, яка добре знайома Фонсеці, – португальська «Брага». 5:1 за підсумком двох протистоянь. «Рома» не багато забиває в останніх зустрічах, але, щонайважливіше, пропускає ще менше. Кращими бомбардирами команди в Серії А є Джордан Верету та Генріх Мхітарян з 10 та 9 голами відповідно.

Щодо «Шахтаря», то попередні результати команди у внутрішніх змаганнях дещо викликають занепокоєння. «Гірники» поступилися «Зорі», вилетіла з Кубку України, програвши представнику першої ліги «Агробізнесу». Та й нещодавня перемога над «Олімпіком» вийшла непростою. Але в єврокубках цього сезону «Шахтар» виступає потужно. В Римі у команди обов’язково будуть нагоди провести результативні контратаки. Загалом, «Шахтар» має непогані шанси на потрапляння до стадії чвертьфіналів, але чимало залежить саме від першого матчу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-