До СБУ подали «чорний список» білоруських чиновників, яких пропонують не пускати в Україну

До СБУ подали «чорний список» білоруських чиновників, яких пропонують не пускати в Україну

Укрінформ
БФСС подав у Службу безпеки України, Верховну Раду, Кабінет Міністрів України список білоруських спортивних чиновників, яким пропонує обмежити в'їзд в Україну.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у Фейсбуці Фонду.

Зазначається, що до списку потрапив міністр спорту і туризму Білорусі Сергій Ковальчук та його заступники: Михайло Портний, Олександр Барауля, В'ячеслав Дурнов, а також ще цілий ряд спортивних чиновників.

Читайте також: Чорновий варіант Конституції Білорусі готовий – Тихановська

Білоруський фонд спортивної солідарності попросив перераховані органи влади і відомства нашої країни підтримати запропонований список і подати його в Раду національної безпеки та оборони України, щоб включити зазначених білоруських посадових осіб у сфері спорту в санкційні списки України щодо суб'єктів режиму Білорусі за підрив демократії.

БФСС готовий надати будь-які «підтвердження в матеріалах і доказах, які можуть знадобитися для включення до списку санкцій України додаткових суб'єктів, відповідальних за серйозні порушення прав людини».

Як повідомлялося, після оголошення результатів президентських виборів у серпні минулого року в Білорусі почалися масові акції протесту, які були жорстоко придушені режимом Олександра Лукашенка. Зараз влада країни продовжує наступ на громадянські права громадян Білорусі та продовжує репресії проти представників громадянського суспільства і журналістів.

Читайте також: Домовленості Лукашенка і Путіна про інтеграцію не матимуть юридичної сили - Тихановська

Легітимність режиму Олександра Лукашенка не була визнана демократичними країнами світу, країнами ЄС і Україною, які наполягають на проведенні інклюзивного політичного діалогу в країні для проведення вільних і справедливих виборів, що відповідатиме запиту народу Білорусі щодо свого демократичного майбутнього.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-