Кіберспорт: топ-5 ігор

Кіберспорт: топ-5 ігор

Огляд
Укрінформ
Від популярного в усьому світі Counter-Strike: Global Offensive до новомодного FORTNITE.

Кіберспорт набирає шалених обертів популярності за останні роки, але далеко не всі знають про цей вид спорту. Сьогодні ми розкажемо вам про найкращі ігри.

Читайте також: Триває другий етап дебютного Кубку України з кіберспорту

DOTA 2

Dota 2 є безкоштовною грою в жанрі МОВА (розрахована на багато користувачів онлайнова бойова арена) і однією з найпопулярніших кіберспортівних ігор в світі.  Ця гра почала своє життя як окреме продовження WarCraft 3 під назвою Defense of the Ancients.  Основний турнір The International організований і спонсорований Valve. Він є найбільшою змагальною подією в світі і самим популярним кіберспортивним шоу на Twitch.

Call of Duty

Продукція, що випускається щорічно, багаторічна франшиза FPS, добре відома своїми неймовірно конкурентоспроможними ігровими співтовариствами, з професійними кіберспортивними турнірами, які організуються видавцем серії Activision в партнерстві з кількома спонсорами і групами, включаючи Electronic Sports League, Major League Gaming і PlayStation.  Його найбільшою подією є Call of Duty World League, яка проводиться щорічно в Австралії, Північній Америці, Латинській Америці і Великобританії.

Читайте також: Кіберспорт в Україні офіційно визнали видом спорту

FORTNITE

Спочатку (в 2017 році) її створили як гру на виживання під PVE контент. Згодом Fortnite швидко перетворилася в PvP режим жанру Battle Royale.  Його структура дуже схожа на Player Unknown's Battlegrounds, який був випущений в тому ж році і представив світу жанр Battle Royale.  Fortnite входить до числа кращих киберспортівних ігор за популярністю і призовим фондам з 2019 року.

League of Legends

League of Legends займає четверте місце в списку кращих киберспортивних ігор. У 2019 року в ній було розіграно понад 8 мільйонів доларів призових.  LoL основний конкурент DOTA 2 в жанрі MOBA. Кіберспортивна сцена LoL процвітає, особливо сильні професіональні змагання в Європі і Північній Америці.  У цій киберспортівной грі доступні всі рівні турнірних змагань, а постійні оновлення, що випускаються Riot Games, роблять League of Legends свіжим і захоплюючим.

Читайте також: Один з кращих гравців в CS:GO став бренд амбасадором Parimatch

Counter-Strike: Global Offensive

Випущений в 2012 році як остання версія багаторічної популярної серії багатокористувацьких ігор Counter-Strike, CS:GO домінує в світі кіберспорту призовими фондами турнірів на мільйон доларів.  Крім основного заходу які організовує Majors, є безліч сторонніх організаторів кіберспорту, такі як Electronic Sport League.  CS:GO, безсумнівно, є однією з найвпливовіших ігор для розвитку кіберспорту в мейнстрімі.

Єва Сергеєва, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-