«Срібні» розбірки в УПЛ та фініш Бундесліги

«Срібні» розбірки в УПЛ та фініш Бундесліги

Інфографіка
Укрінформ
«Десна» - «Динамо» серед топ-матчів цього вікенду.

Футбол продовжує жити у нових умовах. І це виходить доволі бадьоро. Минулого тижня чіткі дати продовження своїх турнірів дав УЄФА. На нас очікує пекельний серпень! У проміжку з 5 по 23 число відбудуться 26 матчів плей-офф Ліги чемпіонів та Ліги Європи. А потім одразу переключаємося на кваліфікацію наступного євросезону.

Але не будемо завчасно проголошувати перемогу над пандемією. Дотримуємося правил, за можливості лишаємося вдома і насолоджуємося топовим футболом на екранах пристроїв.

Цими вихідними завершується чемпіонат Німеччини, там за тур до кінця ще є питання. Переповнені інтригою Іспанія та Італія. В Україні «Шахтар» вже оформив четверте чемпіонство поспіль, але залишається боротьба за друге місце.

Поглянемо на центральні протистояння нового вікенду.

Читайте також: Де дивитися матчі 28 туру футбольної Прем'єр-ліги України

«Вольфсбург» – «Баварія»

Прогноз: індивідуальний тотал «Баварії» більше 2,5 голів. Коефіцієнт: 2,41

Неймовірна «Баварія», неймовірний Ганс-Дітер Флік. Хтозна, якби Ніко Ковача звільнили раніше, можливо «Баварія» пішла б на рекорд Бундесліги за очками. А так у випадку перемоги над «Вольфсбургом» мюнхенцям забракне для цього 9 пунктів.

З одного боку, мотивація має бути більшою у «Вовків», які ведуть заочну боротьбу із «Гоффенгаймом» за шосте єврокубкове місце. З іншого – це все таки Ліга Європи, а не Ліга чемпіонів. Принаймні, в останній грі «Вольфсбурга» із «Боруссією» (Менхенгладбах) було помітно, що дійсно є мотивуючим фактором – «Вовки» були биті «Жеребцями» 0:3. Окремо цей матч буде цікавий українським вболівальникам. Адже попереду «Вольфсбург» ще очікує гра з «Шахтарем» у Лізі Європи.

«Баварія» у своїх перемогах досягнула автоматизму. Вдома, на виїзді, кадрові втрати, форма суперників – все це не має значення, все одно мюнхенці наберуть чергові три очки. Після цього туру на гравців «Баварії» очікує ще фінал Кубку Німеччини проти «Байєра» та міні-відпустка, аби в серпні до плей-офф Ліги чемпіонів вони підійшли свіженькими. Важливо піти на відпочинок на мажорній ноті.

А ще є індивідуальні завдання: Томас Мюллер намагатиметься покращити свій же рекорд за кількістю гольових передач за сезон, Роберт Левандовскі прагне збільшити рекорд голів для легіонерів за сезон. Тому передрікаємо щонайменше три м’ячі від «Баварії» – індивідуальний тотал більше 2,5 голів оцінено експертами Parimatch коефіцієнтом 2,41.

Читайте також: Ла Ліга: «Реал» обіграв «Мальорку» і знову вийшов в лідери

«Сельта» – «Барселона»

Прогноз: «Сельта» не заб’є. Коефіцієнт: 2,44

«Барселона» хоч і втратила лідерство у Ла Лізі, але продовжує демонструвати дуже невластиву для себе надійність в обороні. П’ять поспіль сухих матчів в активі голкіпера Тер Штегена. Ще чотири матчі – і буде рекорд клубу.

І це не виглядає випадковістю. Так, із створенням моментів у самої «Барси» виникають складнощі, але хороший контроль м’яча залишає зовсім обмаль часу на атаки супернику. З цих п’яти матчів на нуль реальні шанси забити мала лише «Севілья».

Ну а в нинішньої «Сельти» напад – один з найгірших у чемпіонаті. І це враховуючи нещодавні шість голів у ворота «Алавеса». Без них «Сельта» за забитими була б у самому низу. Спрогнозуємо шостий поспіль матч «Барселони» на нуль.

«Мілан» – «Рома»

Прогноз: нічия. Коефіцієнт: 3,40

Обидві команди добре провели перші матчі після карантину. «Рома» здобула вольову перемогу над «Сампдорією», в «Мілана» почесна нічия у кубку проти «Юве» (ще й в меншості) та розгром «Лечче».

Звичайно, не поспішатимемо із заявами про одужання «Мілана». Вони передчасні, клуб лихоманить і після завершення сезону знову можуть бути радикальні зміни. Але просто тут і зараз у наставника Стефано Піолі справи йдуть непогано. Показово, що проти «Роми», яка веде безнадійну боротьбу за топ-4, шанси команд на перемогу оцінюються однаково.

У такій мутній водичці є шанс виловити нічию. Причому вона має бути результативною, адже матчі «Роми» – це майже завжди гольова феєрія. Для відчайдухів радимо звернути увагу на точний рахунок 2:2 за 13,5, але самі оберемо більш спокійну ставку - просто нічия за 3,4. 

Читайте також: Гол Малиновського допоміг "Аталанті" перемогти "Лаціо" у Серії А

«Десна» – «Динамо»

Прогноз: перемога «Динамо». Коефіцієнт: 1,79

Матч «Динамо» проти «Колоса» – це відчутний удар по іміджу клубу. Сумнівність одинадцятиметрових додалася до непереконливої гри киян, навіть у більшості.

Але що притаманне «Динамо» останнім часом – це вміння реабілітуватися. Після поразки від «Шахтаря», яка продемонструвала велику різницю у класі команд, підопічні Михайличенка обіграли «Зорю» та «Олександрію». Причому відчувалася саме спортивна злість, яка дуже допомогла перемогти непростих опонентів.

Подібного очікуємо і у 28-му турі. Відсутність у «Десни» дискваліфікованого Імерекова – як невеличкий бонус до обґрунтування. «Динамо» має остаточно відчепити підопічних Олександра Рябоконя від боротьби за друге місце. Перемога «Динамо» у Чернігові оцінена аналітиками Parimatch коефіцієнтом 1,79.

Читайте також: Катерина Монзуль судитиме матч УПЛ "Десна" - "Динамо"

«Лестер» – «Челсі»

Прогноз: прохід «Лестера». Коефіцієнт: 2,04

Якби цей чвертьфінал Кубка Англії зіграли кілька місяців тому, то головним претендентом на перемогу вважали б «Лестер». Але два пост-карантинні матчі змінили котирування. «Челсі» у властивому для їх тренера Френка Лемпарда видовищному стилі здобув дві перемоги, у тому числі над «Ман Сіті». Лондонці стали героями заголовків, адже принесли «Ліверпулю» чемпіонство. Тоді як «Лестеру» і очки, і голи даються важко. 

І все-таки радимо подивитися на графік команд. «Челсі» доведеться грати через два дні на третій, а «Лестер» має більше часу на відпочинок. Майже впевнені, що тренер «Челсі» вдасться до серйозної ротації, тоді як наставнику «Лисів» Брендану Роджерсу потрібно знову намацувати ігрові зв'язки – а для цього бажано випустити всіх найкращих. 

Тож загалом очікується рівний матч, але ми спрогнозуємо прохід «Лестера», спираючись на важкий графік їхніх суперників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-