Стали відомі пари 1/2 фіналу шахового онлайн-турніру Magnus Carlsen Invitational

Стали відомі пари 1/2 фіналу шахового онлайн-турніру Magnus Carlsen Invitational

Укрінформ
На міжнародному онлайн-турнірі з шахів Magnus Carlsen Invitational з призовим фондом 250 тисяч доларів завершилися матчі заключного, сьомого туру, за підсумками яких визначилися півфінальні пари змагань.

Ініціатор онлайн-турніру чемпіон світу норвежець Магнус Карлсен програв китайцю Дін Лиженю - 1:3 (рахунок у матчі 0:3), голландець Аніш Гірі обіграв Фабіано Каруану (США) - 2,5:1,5 (рахунок у матчі 3:0), росіянин Ян Непомнящий на тай-брейку ("армагеддон") переміг іранця Алірезу Фірузджу - 3:2 (рахунок у матчі 2:1), а Хікару Накамура (США) також на тай-брейку ("армагеддон") взяв гору над французом Максимом Вашьє-Лагравом - 3:2 (рахунок у матчі 2:1), повідомляє Укрінформ.

Підсумкове турнірне становище після попередніх колових змагань: Накамура - 15 очок, Дін Лижень - 15, Карлсен - 13, Каруана - 13, Непомнящий - 8, Гірі - 7, Фірузджа - 7, Вашьє-Лаграв - 6.

Перша четвірка достроково забезпечила собі вихід до півфіналу.

У півфіналах зустрінуться: Накамура - Каруана і Дін Лижень - Карлсен.

Читайте також: ФІДЕ оприлюднила травневий рейтинг найсильніших шахістів світу

Нагадаємо, що суперники за коловою системою грали між собою матчі з чотирьох партій в рапід (по 15 хвилин + 10 секунд на кожний наступний хід) і переможець кожного отримував 3 очки. За рівного рахунку (2:2) грали "армагеддон". В цьому випадку переможець отримував 2 очки, переможений - 1. За результатами колового турніру визначилася четвірка півфіналістів, яка зіграє в нокаут-фіналі. Півфінал, фінал і матч за третє місце розігруються в тому ж порядку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-