Гутцайт прокоментував скорочення бюджету українського спорту на 2,5 мільярда

Гутцайт прокоментував скорочення бюджету українського спорту на 2,5 мільярда

Відео
Укрінформ
Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт прокоментував скорочення бюджету українського спорту на 2,5 млрд грн.

Вадим Гутцайт у коментарі Суспільному, зокрема, зазначив, що виділених коштів має вистачити на підготовку спортсменів та зарплати тренерам.

"Нам на сьогодні надали кошти на олімпійський, неолімпійський і паралімпійський спорт. Потім ми переглянемо бюджет, нам додадуть ще кошти. Нам надали кошти на зарплати тренерам, закупівлю спортивного інвентарю, екіпіровки. Тобто, на сьогодні ми бачимо, що будемо забезпечені після закінчення карантину всім тим, що нам необхідно", - сказав міністр.

Нагадаємо, вчора Верховна Рада України скоротила фінансування українського спорту більш ніж удвічі. Майже на 800 млн грн скоротили фінансування розвитку фізкультури та спорту вищих досягнень. Ще на понад 300 млн уріжуть бюджет на підготовку та участь у змаганнях, зокрема й через скасування Олімпіади. Найбільше постраждав спорт людей з інвалідністю: з майже 2 млрд грн їм лишили 412 млн.

Читайте також: Зеленський призначив стипендії Президента для видатних спортсменів та їх тренерів

Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт також повідомив, що після завершення карантину бюджетні видатки на Міністерство молоді та спорту будуть переглянуті і основні напрямки дофінансовані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-