Раніше 26 травня в Європі у футбол грати не почнуть

Раніше 26 травня в Європі у футбол грати не почнуть

Укрінформ
Українська футбольна Прем'єр-ліга отримала чергового листа від дирекції з проведення змагань УЄФА.

У ньому підкреслюється, що до 15 травня національним асоціаціям не рекомендується піднімати питання про дострокове завершення чемпіонатів. В іншому випадку, УЄФА не може гарантувати країнам участь в єврокубках на майбутній сезон, повідомляє Zbirna.com

Дограти клубні змагання - пріоритетне завдання УЄФА. Додатково наводяться два варіанти розвитку подій.

Перший варіант - рестарт 26 травня. Сезон може поновитися 26 травня, а завершитися - 29 липня. За такого розкладу передбачені 14 ігрових днів для чемпіонатів (в Україні треба провести лише дев'ять турів), а єврокубки дограватимуть, як зазвичай, паралельним курсом. Початок нового сезону-2020/2021 у такому випадку планується 15 серпня.

Другий варіант - рестарт 13 червня. Догравати чемпіонати можуть розпочати 13 червня, а закінчать 2 серпня. І лише після цього відновляться нинішні розіграші Ліги чемпіонів та Ліги Європи, які фінішують до 27 серпня (не виключено, що вирішальні поєдинки пройдуть у форматі фіналів чотирьох). Новий сезон тоді стартує 12 вересня - одразу після матчів збірних.

При обох розкладах вікна на ігри футбольних збірних у 2020 році вже позначені: 31 серпня - 8 вересня, 5-13 жовтня та 9-17 листопада. У кожному з цих періодів планується по два поєдинки Ліги націй та по одному контрольному матчу.

Читайте також: ФІФА перенесе трансферне вікно, контракти пролонгують до завершення сезону

Відзначимо, що всі футбольні рішення не можуть суперечити політиці держав із врегулюванню питання нерозповсюдження коронавірусу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-