Шахи: Марія Музичук стартує на турнірі із призовим фондом 180 тис дол

Шахи: Марія Музичук стартує на турнірі із призовим фондом 180 тис дол

Укрінформ
В Сент-Луїсі, який став столицею американських шахів, пройде другий міжнародний жіночий турнір Cairns cup. На ньому змагатимуться десятеро шахісток, серед них - українка Марія Музичук.

Загальний призовий фонд турніру, який пройде за коловою системою, - 180 тис дол (на 30 тис більше, ніж минулого року). Перший приз - 45 тис, другий - 30, третій - 25.

Жеребкування принесло такі результати: 1-й номер. Марія Музичук (Україна, рейтинг – 2552), 2. Хампі Конеру (Індія, 2580), 3. Катерина Лагно (Росія, 2552) 4. Ніно Дзагнідзе (Грузія, 2515), 5. Олександра Костенюк (Росія, 2504), 6. Ірина Круш (США, 2422), 7. Валентина Гуніна (Росія, 2461), 8. Харіка Дронаваллі (Індія, 2518), 9. Карісса Їп (США, 2412) 10. Цзюй Веньцзюнь (Китай, 2583). 

Цей турнір стане одним з найсильніших в історії жіночих шахів. Його середній рейтинг – 2510. Шкода, що не побачимо тут сестру Марії Музичук - Анну. У багатьох уболівальників також виникає запитання, чому немає росіянки Олександри Горячкіної. Нагадаємо, що вона наприкінці січня програла матч за корону. Причому двобій був неймовірно напруженим. Гарячкіна віддала багато сил та нервів, і її просто б не вистачило на виступ у Сент-Луїсі.

Цікаво, як зіграє тут чемпіонка світу Цзюй Веньцзюнь? Вважаю, що їй також важко буде боротися за перемогу, хоча у верхній частині таблиці вона обов’язково перебуватиме. Головними ж претендентками на перше місце, як на мене, є Конеру, Музичук та Лагно.  

Жереб був з одного боку прихильним для Марії, а з іншого - не дуже. Сьогодні о 21.00 (за Києвом) вона розпочинає білими з чемпіонкою світу. Наступнa  суперниця - Конеру. Хоча Марія матиме білі фігури, стартувати з рейтинг-фаворитів - не мед. 

Читайте також: Киянка Юлія Осьмак влаштувала розгром російським шахісткам

Контроль часу на турнірі: 90 хвилин на 40 ходів, потім 30 ходів до кінця партії з додаванням 30 секунд за кожний хід. Змагання триватимуть до 17 лютого. 

Петро Марусенко, міжнародний майстер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-