Українець Коробов на Grand Chess Tour здивував еліту світових шахів

Українець Коробов на Grand Chess Tour здивував еліту світових шахів

Укрінформ
Перша частина шостого етапу змагань Grand Chess Tour, які проходить у Румунії, закінчилася сенсаційно. 

Переможцем став українець Антон Коробов, який виграв три партії та зробив шість нічиїх. Нагадаємо, що усі його партнери мають рейтинг вищий за 2700 та входять до світової тридцятки. 

Уже в першому раунді Антону чорними дістався одіозний росіянин Сергій Карякін. Проте харків’янин витримав тиск з боку суперника і чітко відстояв нічию. Такий же результат був зафіксований і з вєтнамцем Ле Куанг Льємом (чорні).

Наприкінці першого дня (в кожному з трьох учасники грали по три партії) білі фігури проти українця мав другий росіянин Владислав Артемьєв. Його вважають новітньою зіркою шахів. Владислав білими тиснув на позицію нашого "гроса", але Коробов спокійно відбивав усі напади. Під кінець партії наш шахіст перехопив ініціативу й упевнено довів зустріч до виграшу.

Найуспішнішим для Антона став другий день. Білими він у відмінному стилі розгромив ексчемпіона світу Віші Анада з Індії , а чорними взяв гору над американцем Веслі Со. Ще одна партія (з азербайджанцем Шахріяром Мамедьяровим) закінчилася внічию. І українець став одноосібним лідером  - 9 очок з 12-ти! 

Але треба була утримати завойовані позиції. Третій день харків'янин розпочав з нічиєї білими проти вірменина Левона Ароняна. Друга партія змусила уболівальників українця сильно похвилюватися. Його суперник і турнірний конкурент Аніш Гірі з Нідерландів здобув виграшну позицію, однак вирішального моменту схибив. Винахідливий Коробов зміг досягти нічиєї.  

В останній партії швидких шахів вже українець міг поскаржитися на невезіння. Білими він мав усі шанси здолати шахіста планети №2 американця Фабіано Каруану, але пройшов повз виграш, і зустріч закінчилася миром. 

Антон з результатом 12 очок з 18-ти (нагадаємо, усі результати рапіду подвоюються) на цілих два пункти випереджає Гірі, Ароняна та Мамедьярова. У Ананда та Карякіна – по 9 балів. Каруана, Ле та Артемьєв набрали по 8. Со має лише 6 пунктів.

Читайте також: Український гросмейстер Коробов зіграє на Grand Chess Tour у Румунії

Сьогодні розпочнеться дводенний бліц. Кожного дня шахісти проведуть по дев’ять зустрічей. Тут за перемогу нараховується лише одне очко. Отож, Коробов має певні шанси поборотися й за загальну перемогу. Проте, це дуже нелегке завдання. Адже зіграти 18 партій з такими зубрами світових шахів, це вам не щось сяке-таке!

Петро Марусенко, міжнародний майстер.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-