Для українських спортсменів закупили “сірих” препаратів на 8 мільйонів

Для українських спортсменів закупили “сірих” препаратів на 8 мільйонів

Укрінформ
Київська місцева прокуратура №7 повідомила про підозру начальнику, першому заступнику та заступнику начальника Держустанови «Управління збірних команд та забезпечення спортивних заходів «Укрспортзабезпечення» у зловживанні службовим становищем.

Про це повідомляє столична прокуратура.

“Слідством встановлено, що у період 2017-2018 років вказані посадові особи у змові з державним тренером – головним лікарем національних збірних команд Міністерства молоді та спорту України, діючи в інтересах окремих суб'єктів господарювання, безпідставно та незаконно здійснили закупівлю засобів та виробів, не зареєстрованих у Державному реєстрі лікарських засобів Управлінням «Укрспортзабезпечення», які не є лікарськими засобами та виробами медичного призначення”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Виступи команд України на міжнародних змаганнях під загрозою - СБУ

Слідство встановило, що закупівля препаратів здійснювалася за відсутності їх фактичної потреби для спортсменів, що підтверджено свідченнями понад 30 спортсменів, серед яких чемпіони України, призери чемпіонатів Європи, всесвітніх змагань та учасники Олімпійських ігор.

Згідно з матеріалами слідства, діями службових осіб ДП «Укрспортзабезпечення» інтересам держави завдано збитків на суму понад 8 млн гривень.

Під час досудового розслідування перевіряється причетність інших службових осіб до безпідставного та нецільового використання бюджетних коштів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-