Річний звіт УХЛ: досягнення і пропозиції

Річний звіт УХЛ: досягнення і пропозиції

Фото
Укрінформ
Українська хокейна ліга демонструє нові стандарти та грамотний підхід у роботі з партнерами.

На прес-конференції, присвяченій початку 4-го сезону Української хокейної ліги презентували річний звіт про діяльність ліги в 3-му сезоні чемпіонату. Це перший відкритий і доступний для всіх бажаючих звіт за всю історію існування не лише ліги, але і всього українського хокею в цілому.

До УХЛ такий документ у відкритому доступі надавав тільки ФК «Шахтар». У ньому футбольний клуб розповідав про трансфери, доходи і податки. Формат, в якому УХЛ представила звіт, це не лише суха статистика, але і опис всіх сфер діяльності, в яких працює ліга.

Подібного документу ви не знайдете ні в одній спортивній галузі України. Федерації не поспішають надавати річні звіти, незважаючи на те, що це грамотний підхід при роботі з партнерами та ЗМІ. Цей документ дозволяє залучати нових спонсорів, а також в одному місці зібрати всі досягнення спортивного сезону.

Зокрема, УХЛ компактно і зручно зібрала підсумки 3-го хокейного сезону. Познайомила нас з провідними гравцями, партнерами, представила спортивні досягнення, розповіла про роботу з уболівальниками і комунікаціях.

Рішення познайомити нас з кращими гравцями ліги правильне з кількох причин. По-перше, потрапити в ряди кращих - це хороша мотивація для самих хокеїстів, адже саме гравці роблять «продукт» під назвою «хокей». По-друге, для всіх представників ЗМІ така статистична інформація про досягнення спортсменів - це додатковий інформаційний привід для освітлення в своїх матеріалах хокейної індустрії. По-третє, уболівальникам важливо знати «кращих». Іноді зібрати повні трибуни глядачів можливо тільки завдяки декільком прізвищами в команді.

Приділила Ліга увагу і церемонії нагородження «Зірки хокейного року». Ідея не нова. В Україні щорічно проводяться церемонії «Зірки спортивного року» (не олімпійські види спорту, організатор - Спортивний комітет України) і «Герої спортивного року» (організатор - Національний олімпійський комітет України та Міністерство молоді та спорту України). Вперше в історії українського хокею Ліга нагородила номінаціями результативних хокеїстів, арбітрів, партнерів, тренерів та ЗМІ.

Читайте також: УХЛ на старті нового сезону

На заході були присутні представники ЗМІ, судді, тренери, гравці, селебрітіс, зірки футболу, баскетболу, футзалу, олімпійські чемпіони, а це, знову ж таки, тільки сприяє налагодженню контактів і розвитку комунікації в хокейній галузі.

Протягом всього сезону проводились цікаві заходи для фанатів, впроваджувалися нові технології для суддівства, розроблялися нові конкурси та майстер-класи. Наприклад, «Тренування із зіркою» в Кременчуці, де головною фігурою став генеральний директор УХЛ, колишній гравець НХЛ і КХЛ Сергій Варламов. Також до події долучилися провідні гравці ХК «Кременчук» Тимур Гриценко, Всеволод Толстушко і Микита Гордюшин, які посприяла тому, щоб у вихованців місцевої ДЮСШ була можливість повчитися у професіоналів.

Щорічно ліга організовує майстер-класи для вихованців ДЮСШ різних міст, аматорів і спецпроект для журналістів. Майстер-класи для дітей від професіоналів наразі не дуже популярні в українському спорті, але ж майбутнє спорту саме за дітьми.

Варто відзначити і перший проведений спільно з Федерацією настільного хокею турнір з настільного хокею для представників ЗМІ. У неформальній атмосфері журналісти обмінювалися останніми спортивними новинами і брали участь в змаганнях. Подібні заходи дозволяють Лізі постійно комунікувати з представниками ЗМІ.

У звіті також надані дані щодо діяльності Ліги в соціальних мережах. На офіційній сторінці в Facebook, на момент формування звіту, було 107 тисяч передплатників (зараз 110 тисяч). Ця цифра допомогла лізі увійти в топ-4 хокейних ліг у всьому світі. Така кількість користувачів не повинна дивувати, адже це результат успішного проведення численних хокейних заходів, конкурсів та яскравих матчів.

На кожній сторінці річного звіту представлена ​​інформація про виконану роботу в сфері комунікацій та розвитку. І якщо в даний момент порівнювати УХЛ з іншими спортивними напрямками, то ви не знайдете там такої кількості проектів, спрямованих на тісний контакт зі ЗМІ та вболівальниками.

Вся робота Української хокейної ліги базується на принципах відкритості та прозорості. Здається, саме цих складових не вистачає українському спорту. Європейський підхід надання звітів про виконану роботу допоможе залученню і популяризації спорту в Україні. Сподіваємося, спортивні колеги Ліги запозичать досвід надання доступних річних звітів про виконану роботу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-