Українські волейболісти успішно пройшли перевірку Європою

Українські волейболісти успішно пройшли перевірку Європою

Укрінформ
Національна чоловіча збірна України підтримала марку вітчизняного волейболу на Євро-2019. Вийшовши до чвертьфіналу континентальної першості, вона здійснила "маленький подвиг".

Про це заявив 10 жовтня під час пресконференції у Києві голова підкомітету з питань фізичної культури та масового спорту Комітету Верховної Ради України з питань молоді і спорту Георгій Мазурашу, передає кореспондент Укрінформу. 

"Волейбол - один из найпопулярніших видів спорту в Україні і світі, який, безперечно, потребує великої підтримки з боку держави. Радий за наших волейболістів, які уперше за багато років потрапили до фінальної стадії чемпіонату Європи і здійснили там маленький подвиг - вийшли з групи, обіграли в 1/8-й фіналу Бельгію й лише у п'ятій партії поступилися майбутнім чемпіонам - команді Сербії... Ми маємо всіляко розвивати цей чудовий вид спорту, що має величезний потенціал у плані масовості та оздоровлення українців. Варто серйозно підійти до питяння фінансування федерації, пропозиції якої мають бути враховані й підтримані", - сказав Мазурашу.

Головний тренер українських волейболістів Угіс Крастіньш розповів, що перед чемпіонатом команда вголос не ставила перед собою суперзавдань, але внутрішньо була до них готова. 

"Без роботи молодіжних тренерів такий результат навряд чи був можливий. Я ж розпочав працювати зі збірної України три роки тому, і вихід до фінальної стадії чемпіонату Європи - це була мета номер один. Під час Євро команда вголос не ставила перед собою якихось суперзавдань, але кожен гравець був до них внутрішньо готовий. Радий, що нас у Європі помітили, заповажали. Це буде добрим стимулом для подальших виступів", - підкреслив Крастіньш.

Відповідаючи на запитання журналістів, президент Федерації волейболу України Михайло Мельник торкнувся виступу на Євро-2019 нашої жіночої бескетбольної збірної. Команда, яка у 90-ті роки брала участь в Олімпійськиї іграх, здобувала "бронзу" континентальної першості, не змогла вийти із групи...

Читайте також: Збірна Сербії стала чемпіоном Європи з волейболу серед чоловіків

"Так, національна жіноча команда не змогла досягти плей-офф, але не будемо забувати, що вона вдруге поспіль досягла фінальної стадії Євро, - зазначив очільник федерації. - Крім того, вона останніми роками достатньо вдало виступає на міжнародній арені, зокрема - у Євролізі. До речі, у європейському рейтингу наша жіноча збірна стоїть вище за чоловічу - відповідно 12-те та 14-те місця. Саме за рейтингом збірних здійснюється відбір на Олімпійські ігри. Аби покращити рейтинг, командам треба більше грати на престижних змаганнях, де набувається не лише цінний досвід, але й важливі бали до скарбнички національних команд".  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-