“Динамо” не відпускає гравців в юнацькі збірні, такого прецеденту ще не було - Маркевич

“Динамо” не відпускає гравців в юнацькі збірні, такого прецеденту ще не було - Маркевич

Укрінформ
Глава комітету національних збірних Української асоціації футболу Мирон Маркевич прокоментував ситуацію з молодими гравцями київського клубу “Динамо”, які відсутні у списках збірних України U-17, U-18 і U-19.

Мирон Маркевич в коментарі Tribuna.com, зокрема, зазначив, що такого прецеденту ще не було, і вважає подібне ставлення неповагою до українських збірних.

“В дати ФІФА і УЄФА збірники мають їхати до своїх збірних. А “Динамо” їх не відпускає. Так вони, мабуть, переживають за український футбол.

Такого прецеденту ще не було. Кому вони гірше роблять? Лише своїм хлопцям, які хочуть грати за збірні проти європейських команд. Не можу зрозуміти цього рішення.

Клуб мотивував своє рішення тим, що у них чемпіонат. Я, правда, не розумію, хто стежить за чемпіонатами U-16, U-17 і так далі. І за великим рахунком людям все одно, як вони зіграють з “Шахтарем” або “Дніпром”. А ось як збірна України зіграє з бельгійцями без гравців “Динамо” або “Шахтаря” уболівальникам цікаво. Так само футболістам цікаво пограти з хорошими командами.

Читайте також: Юнацька збірна України з футболу U19 перемогла греків

Так не має бути. Вважаю, що це неповага до збірних. Тільки виконком повинен вирішити це питання. Клуб не хоче відпускати гравців і все. Потрібно писати в ФІФА і УЄФА, що є така ситуація.

Я пропонував виконкому УАФ зробити так, щоб клуби на будь-які змагання юнацьких збірних відпускали своїх гравців. Це потрібно самим футболістам. Також це престиж країни”, - зазначив Маркевич.

Фото: УАФ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-