Проклятий дебют Усика

Проклятий дебют Усика

Аналітика
Укрінформ
Український боксер ризикує знову відкласти свій перший бій в суперважкому дивізіоні.

Дебют українського боксера Олександра Усика в суперважкій ваговій категорії знову під загрозою. Вперше його відклали через травму українця. Усик мав боксувати проти Карлоса Такама 25 травня, але за два тижні до бою усе скасували – українець травмувався у тренувальному таборі. Згодом Такам вже сам відмовився від бою, його плани кардинально змінив новий промоутер.

Читайте також: Суперник Усика попався на застосуванні заборонених препаратів

Хто кого підставив?

Новий суперник Усика – Тайрон Спонг за кілька днів до бою провалив допінг-тест. В пробі нідерландця сурінамського походження знайшли кломіфен, який підвищує тестостерон і сприяє швидкому росту м’язів. Невдовзі Атлетична комісія штату Іллінойс (бій мав відбутися в Чикаго) винесе офіційне рішення про відсторонення Спонга.   

«Це підстава. Я повністю заперечую, що коли-небудь використав препарати, згадані в звіті VADA. Я добровільно погодився на тестування, адже мені нема чого приховувати», - виправдовувався Спонг і заявив, що судитиметься з лабораторією, яка проводила тестування. Однак, проти Усика в ринг він цього тижня вже точно не вийде.

Тайрон Спонг
Тайрон Спонг

Команда Усика зараз намагається врятувати бій 12 жовтня і оперативно шукає заміну Спонгу. «У нас є запасні варіанти», - каже промоутер українця Едді Гірн. Він чудово розуміє, що друга відміна дебюту Усика в суперважкому дивізіоні принесе мільйонні збитки, репутаційні втрати, а головне це буде втратою часу для боксера. Усик вже майже рік не виходить в ринг і це катастрофа – він нині в оптимальному віці для великих звершень.

Ще одна причина терміново шукати нового суперника для суботнього бою – це унікальна можливість вже наступного року вийти на мегабій з переможцем грудневого реваншу Енді Руїс – Ентоні Джошуа. Усик нині обов’язковий претендент на титул за версією WBO, але черговий простій може коштувати йому цього статусу.

Читайте також: Устинов погодився боксувати з Усиком замість Спонга

Усик вийде проти «мішка»?

Отже, за 4 дні до бою промоутери і менеджери Усика шукають нового суперника. Кажуть, що бій в Чикаго ще можна врятувати. Зараз головний кандидат – 42-річний росіянин Олександр Устинов. Він, як і Спонг, теж колишній кік-боксер, який завоював все на аматорському ринзі і виступав у професіоналах.

Устинов – велетень і це має бути цікаво. Зріст росіянина – 202 см. 25 з 36 поєдинків він завершив достроково. Втім, усі головні бої в кар’єрі він програв: Кубрату Пулєву (нокаутом), Мануелю Чарру (за очками), Майклу Гантеру (технічним нокаутом) і Джозефу Джойсу (технічним нокаутом).

Олександр Устінов
Олександр Устінов

Устинов нині класичний джорнімен – досвідчений боєць, який готовий стати грушею в ринзі для фаворита. Щоправда, ще невідомо як на все це відреагує сам Усик. Влітку він заявив, що через «політичне лайно» не бажає мати своїм найближчим суперником росіянина. Тоді йому також «сватали» Устинова, але Усик від цього потенційного бою активно відмовлявся.  

Насправді, за такий короткий термін неможливо знайти гідного опонента, який посідає високе місце в рейтингу і перебуває поряд з титульним поєдинком. Кажуть, Едді Гірн має ще кілька варіантів. Серед потенційних суперників Усика називають Мануеля Чарра, Девіда Прайса і Оскара Ріваса. З них лише колумбієць Рівас сьогодні перебуває у «робочому» стані і його бій проти Усика по-справжньому міг би бути конкурентним.

Святослав Василик, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-