Італійський знак якості «Шахтаря»

Італійський знак якості «Шахтаря»

Аналітика
Укрінформ
Команда Луїша Каштру демонструє свої амбіції в Лізі чемпіонів.

В 2-у турі групового етапу Ліги чемпіонів «Шахтар» здобув вольову перемогу над італійською «Аталантою» 2:1. Будь-яка перемога над італійським клубом в ЛЧ вже є подією для нашого футболу. Тим більше, якщо ми виграли на такій знаковій арені як міланське «Сан Сіро».

Перше, що відзначають усі аналітики, це чудова підготовка до матчу тренерського штабу «Шахтаря». «Аталанту» вивчили досконало і обрали проти неї дуже вдалу модель гри, в якій Коваленко і Алан Патрік чітко розуміли як руйнувати гру суперника в середині поля. Взагалі, в цьому матчі «гірники» максимально спростили гру. Вони майже не розігрували м’яч біля власних воріт, аби уникнути пресингу, а атаки розпочинали з довгих передач на чужу половину поля.

Ще один важливий момент. «Шахтар» хоч і намагався зупинити «Аталанту» в центрі поля, але в першому таймі так і не уникнув проблем в захисті. Центрбеки Кривцов і Матвієнко прийняли кілька хибних рішень, що і призвело до голу, пенальті і купи моментів біля воріт Пятова. За рахунку 0:1  гостям пощастило, що «Аталанта» зупинилась перевести дух. «Шахтар» скористався цим, перехопив ініціативу і навіть зрівняв до перерви.

Тепер відзначимо персонально усіх причетних до перемоги. Почнемо з Пятова, який відбив пенальті і ще мінімум чотири рази рятував свої ворота. Не зважаючи на хитку оборону, Степаненко та Ісмаїлі виконали величезний обсяг корисної роботи, кожен зробив по шість відборів м’яча – а це вже знак якості. В середині поля кращим був Марлос, який постійно загострював і жодного разу не помилився в передачах.

Читайте також: Каштру назвав головні складові перемоги «Шахтаря» над «Аталантою»

Щодо голів «Шахтаря», то в першому Мораес виконав усе бездоганно. Прийом м’яч, фінт, удар. Відзначимо  також пас Алана Патріка. Другий гол став результатом індивідуальної роботи Додо і Соломона, які вийшли на заміну і мали свіжі ноги та голови.

Перемога в Італії засвідчила, що у нинішнього «Шахтаря» є величезний потенціал для успішного євросезону. Луїш Каштру вже зрозумів у який футбол повинна грати його команда, а сама команда набирає обертів. До оптимальної форми наблизились досвідчені Пятов, Степаненко, Ісмаїлі, Марлос, Тайсон, Мораес. Помітний прогрес у діях Коваленка, а Соломон і Коноплянка завжди здатні посилити гру.

Далі у «Шахтаря» два матчі проти загребського «Динамо» і шість очок у цьому протистоянні можуть зробити українського чемпіона фаворитом у боротьбі за друге місце в групі. Головне, аби лідери «Шахтаря» втримали форму і тонус, а тренери нарешті навели лад в захисті.

Святослав Василик, Київ     

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-