Українські бійці візьмуть участь у Кошицькому міжнародному марафоні миру

Українські бійці візьмуть участь у Кошицькому міжнародному марафоні миру

Укрінформ
У Словаччині відбудеться Кошицький міжнародний марафон миру, в якому візьмуть участь 150 українських бійців.

Через масштаб події цьогоріч словаки просять Закарпатську ОДА максимально сприяти переміщенню марафонців через українсько-словацький кордон. Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті Закарпатської ОДА.

“Міжнародний марафон миру у місті Кошице відбудеться з 3 по 8 жовтня. Змагання з бігу на марафонську дистанцію щорічно проводиться в словацькому місті Кошице, починаючи з 1924 року, і є найстарішим марафоном у Європі. Цьогоріч очікується до 15 тисяч учасників, з яких 150 ветеранів з України”, - повідомив Едуард Бураш, головний організатор міжнародного проекту «Дні України в Кошице», Уповноважений міста Кошице з розвитку транскордонної співпраці з містом Ужгород та Закарпатською областю.

Як повідомив Бураш, ліміт траси становить 6 годин. Призами нагороджують перших 10 чоловіків і 6 жінок, які перемогли у загальному заліку, а також по три кращих спортсмени в кожній із семи вікових категорій.

Також він зазначив, що захід уперше матиме такий масштаб, відтак, словацька сторона попросила сприяння переходу через кордон учасників змагання.

Читайте також: Ліга учасників АТО: завершився сезон в дивізіонах «Північ» і «Київ»

Зі свого боку, голова Закарпатської ОДА Ігор Бондаренко запевнив, що доручить керівництву прикордонної та митної служб у Закарпатській області максимально сприяти у пропуску учасників марафону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-