Боксери-професіонали Клички за 3 роки сплатили Україні близько ₴125 млн податку

Боксери-професіонали Клички за 3 роки сплатили Україні близько ₴125 млн податку

Укрінформ
Ініціатива президента ФБУ Володимира Продивуса щодо ліквідації в Україні професіонального боксу як окремого виду спорту може принести країні фінансові втрати.

Мільйонні гонорари найкращих українських професіональних боксерів — реальна допомога економіці України. Навіть заробляючи за кордоном, зірки українського боксу є одними з найбільших платників податків в країні, повідомляє Klitschko-brothers.com.

Наприклад, фахівці "Forbes Україна" свого часу підрахували сумарний сплачений податок на доходи фізичних осіб за 2012-2014 роки. У першій п'ятірці рейтингу — боксери Володимир і Віталій Клички.

Володимир Кличко за три роки сплатив до бюджету України 76 млн грн, а Віталій Кличко, який 2012 року провів два бої, — 48,7 млн грн.

Читайте також: Володимир Кличко став на захист професіонального боксу в Україні

Як повідомлялося, 19 серпня Федерація боксу України (ФБУ) направила офіційний лист за підписом президента ФБУ В.С. Продивуса в Міністерство молоді та спорту України з проханням ліквідувати “професіональний бокс” як окремий вид спорту та видалити його з Реєстру визнаних видів спорту в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-