Брати Бабичі отримали Почесні відзнаки імені Івана Боберського

Брати Бабичі отримали Почесні відзнаки імені Івана Боберського

Фото
Укрінформ
Уславлені канадські хокеїсти українського походження, одні із найяскравіших зірок в історії північноамериканської Національної хокейної ліги брати Вейн-Джозеф та Дейв-Майкл Бабичі стали кавалерами Почесної відзнаки імені Івана Боберського.

Урочисте нагородження відбулося 24 вересня у Львівському державному університеті фізичної культури імені Івана Боберського під час спільного засідання Вченої ради ЛДУФК та відділення НОК України у Львівській області. Про це повідомляє пресслужба львівського університету.

Вчена рада одноголосно прийняла рішення про присвоєння братам Дейву-Майклу та Вейну-Джозефу Бабичам Почесних відзнак імені Івана Боберського.

“Це велика честь для нас приїхати до України, тут ми почуваємося як вдома. Я вірю, що важка праця допомагає у великому спорті стати великим спортсменом, потрібно лише докладати максимум зусиль у справі, якою ви займаєтесь. Ця нагорода для нас є великою честю і, сподіваюся, це якраз заслуга за нашу велику працю. Ми дуже любимо спорт і все, що з ним пов’язано, тому хочемо залишатися тренерами, вчителями і допомагати молодим поколінням”, – зазначив Дейв-Майкл Бабич під час інавгураційної промови.

Нагадаємо, що легендарні брати планують відвідати столицю своєї історичної батьківщини. 27 - 29 вересня Дейв і Вейн Бабичі, які відіграли на двох 28 сезонів в НХЛ, проведуть майстер-класи для дітей на Льодовій арені ВДНГ. Крім того, зіркові гості з НХЛ відвідають Львівську область.

Читайте також: Колишні зірки НХЛ брати Бабичі проведуть майстер-клас для юних хокеїстів Львівщини

Дейв Бабич в період свого виступу за "Вініппег" тричі брав участь у Матчі всіх зірок НХЛ і добирався з командою до фіналу Кубка Стенлі. Всього за кар'єру він провів 1194 матчі в рамках регулярного чемпіонату, в яких зумів набрати 723 очки. Вейн відіграв в лізі 519 зустрічей, де зумів оформити 438 балів за системою "гол + пас".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-