Суперліга Парі-матч: про клуби, зали та інтригу

Суперліга Парі-матч: про клуби, зали та інтригу

Фоторепортаж
Укрінформ
За кілька днів розпочинається баскетбольний чемпіонат України.

«Ми любимо баскетбол», - цими словами розпочав зустріч з журналістами президент Федерації баскетболу України (ФБУ) Михайло Бродський. Прес-конференцію присвятили старту нового чемпіонату баскетбольної Суперліги Парі-матч і вона вже звично зібрала чималу медійну тусовку в Champion Hall у КВЦ «Парковий». Баскетбол давно вважається спортом №2 в Україні після футболу, тому інтерес до нього вболівальників, ЗМІ та бізнесу стабільно високий.

«Атмосфера в країні оптимістична загалом і в баскетболі справи також йдуть вгору. У нашого чемпіонату нові спонсори, за державної підтримки будуються нові арени на 3 тисячі глядачів в Кам’янському і Рівному, в найближчих планах зали в Хмельницькому і Житомирі. 9 клубів розпочнуть новий сезон Суперліги, а через рік їх має стати 10. Зокрема, велика грав може повернутися в Маріуполь. Щодо нинішнього чемпіонату, то очікуємо гострої інтриги, адже усі команди посилились легіонерами і зробили крок вперед», - розповів Михайло Бродський. 

«Вже третій сезон Parimatch є титульним спонсором баскетбольної Суперліги. Ми продовжили нашу співпрацю з Федерацією баскетболу України, бо вважаємо, що Суперліга виробляє якісний спортивний продукт. Крім цього, ми й надалі проводитимемо соціальні акції та займатимемось популяризацією баскетболу. Наша компанія, як представник соціально відповідально бізнесу, переконана, що лише спільними зусиллями держави, місцевої влади і бізнесу ми можемо розвивати вітчизняний спорт», - заявив представник Parimatch Вадим Місюра.

За його словами, в цьому сезоні компанія продовжить проведення опитувань на «Кращого гравця місяця» і «Кращу п’ятірку місяця», а також організовуватиме популярний серед юних вболівальників захід «Тренування з зіркою».

Читайте також: УХЛ на старті нового сезону

Своє бачення головних напрямків роботи окреслив і наставник національної збірної України та клубу «Київ-Баскет» Айнарс Багатскіс. «По-перше, в Україні повинні будувати більше сучасних баскетбольних залів. А по-друге, ми повинні вибудувати чітку систему в інституті збірних, аби кращі гравці країни з юних літ звикали до стилю в якому гратиме перша збірна. Моє переконання, за першу збірну повинні грати усі найкращі, але лише за умови стабільної ігрової практики. Щодо легіонерів, то натуралізація виправдана лише в тому випадку, коли гравець реально підсилює гру збірної», - розповів Багатскіс.

Найперші завдання для націоналах збірних окреслив Михайло Бродський. Чоловіча збірна повинна кваліфікуватися на Євробаскет-2021, а жіноча має можливість потрапити на олімпійський турнір в Токіо-2020.  До речі, президент ФБУ особисто їздив до Іспанії, де домовлявся про майбутні відрядження до збірної Артема Пустового, який нині захищає кольори «Барселони». 

«Нам дуже потрібна допомога ЗМІ у просуванні Суперліги в медійному просторі. Крім цього, самі клуби мають активніше працювати в соціальних мережах і безпосередньо з вболівальниками. Нам дуже потрібна інтрига та своя історія в кожному матчі. Тільки так ми рухатимемось вперед», - поділився своїми очікуваннями Михайло Бродський.  «Переконаний, сьогодні сильна і конкурента ліга в Україні зможе втримати вдома багато талановитої молоді, а ті у своє чергу невдовзі самі посилять наш чемпіонат», - додав Айнарс Багатскіс.

Новий сезон в Суперлізі стартує 27-го вересня матчем «Дніпро» - «Харківські Соколи». А напередодні 26-го вересня «Київ-Баскет» зіграє в столичному Палаці спорту перший матч 2-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів проти іспанського «Бургоса». «Суперник у нас найсильніший з усіх можливих, але на цій стадії завжди бувають сюрпризи, тож шанси у нас є. Тим паче, найближчими днями команду очікує якісне підсилення», - анонсував майбутній поєдинок Айнарс Багатскіс.

Святослав Василик, Київ

Фото: Укрінформ (Павло Багмут), Parimatch

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-