Росія знову “погоріла” на допінгу - ВАДА вимагає пояснень

Росія знову “погоріла” на допінгу - ВАДА вимагає пояснень

Укрінформ
Проти Росії можуть продовжити розслідування у зв'язку з невідповідністю отриманих від Російського антидопінгового агентства (РУСАДА) результатів дослідження проб спортсменів на наявність допінгу.

Наразі російська сторона має три тижні на пояснення своєї позиції. Про це йдеться у доповіді виконавчого комітету Всесвітнього антидопіногового агентства (ВАДА), який засідав у Токіо в понеділок.

«Виконавчий комітет рекомендував ВАДА продовжити процедуру відповідності (порушення правил – ред.) проти РУСАДА», - йдеться у документі.

Таке рішення пояснюється виявленими «невідповідностями» у результатах проб спортсменів , отриманих у січні 2019 року із московської лабораторії РУСАДА.

Наразі російська сторона має три тижні, щоб надати пояснення з цього приводу. В іншому разі дискваліфікація РУСАДА може бути продовжена, що означає заборону на участь російських атлетів у літній Олімпіаді-2020 у Токіо.

Читайте також: Росію можуть відсторонити від Олімпіади-2020 в Токіо — The Telegraph

Як відомо, після олімпіади у Сочі 2014 року ВАДА виявила масову маніпуляцію і фальсифікацію із пробами російських спортсменів, організовану на державному рівні.

РУСАДА була виключена із Всесвітнього антидопінгового агентства, а РФ - позбавлена права участі в Олімпіадах у Ріо 2016 року, а також в Олімпіаді у Пхьончхані 2018-го. Лише деякі російські атлети змогли виступити під нейтральним прапором.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-