У Харкові відкрилася Футбольна академія португальської

У Харкові відкрилася Футбольна академія португальської "Бенфіки"

Фото
Укрінформ
На спортивній базі в Харкові відкрилася Футбольна академія "Бенфіка".
Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Участь у відкритті академії на стадіоні "Football Park" в мікрорайоні "Сокольники" поряд з відомими харківськими футболістами Сергієм Кандауровим та Олександром Горяїновим взяли і гості з Португалії - екс-захисник збірної Бразилії і капітан ФК "Бенфіка" Луїзао, а також представники світової мережі директорів академій "Бенфіка", включаючи технічного директора Давида Гомеша.

У Харкові відкрили дитячу футбольну академію португальського клубу "Бенфіка" / Фото: Вячеслав Мадієвський, Укрінформ

Для початку команди юних футболістів, які будуть підвищувати тут своє вміння під керівництвом групи португальських тренерів, зіграли товариські матчі і провели відкрите тренування. Вік гравців - від 7 до 17 років, але, за правилами академії, навчання можна починати і з 3 років. Це продемонстрував, вийшовши на поле в повній футбольної екіпіровки Петро Рєпін, якому виповнилося 2 роки і 10 місяців: під оплески глядачів він на рівних тренувався з більш старшими хлопцями. Після матчів юні футболісти взяли участь в автограф-сесії, робили селфі зі своїми футбольними кумирами, а потім всією командою сфотографувалися з ними на пам'ять.

Відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу, міжнародний посол ФК "Бенфіка" Луїзао зазначив, що для початківця-футболіста є три обов'язкових правила успіху: перш за все, мрія про футбол, потім - повага до тренера і готовність виконувати його вимоги, нарешті, повага до гри, отже, до членів своєї команди і до противників.

"Мені допомогли всі три правила, я не можу виділити щось одне. Шкода, що в моїй родині, крім мене, ніхто не грає в футбол, та й я вже залишив професійний спорт. У мене підростають дві дочки, 7-ми і 11-ти років, у них поки інші інтереси. Можливо, пізніше вони зацікавляться жіночим футболом, який набуває все більшої популярності в світі. Чому ні? Може, і в Україні футбол буде розвиватися для дівчат ", - говорить Луїзао.

За словами технічного директора світової мережі академій "Бенфіка" Давида Гомеша, український футбол має великий потенціал. "Потрібно починати з навчання дітей. У нас розроблені спеціальні методики, які ми пропагуємо по всьому світу і ось тепер - в Україні", - зазначив він.

А спортивний директор харківської академії "Бенфіка" Сергій Кандауров, коментуючи здібності юних футболістів, сказав, що португальські тренери вже відзначили кількох хлопців: "Не виключено, що коли-небудь вони зіграють в Лісабоні".

Тренувальний процес у харківській академії вже почався: на заняття записалося 60 дітей різного віку, заняття - тричі в тиждень.

Читайте також: У Туреччину на відпочинок прибули діти учасників ООС

На сьогодні в світі є понад півсотні футбольних академій "Бенфіка". У 2015 році португальська академія визнана кращою в світі і з того часу беззмінно входить в трійку найпрестижніших дитячих футбольних шкіл світу.

Як відомо, навесні відкрилася дитяча футбольна академія "Бенфіка" в селі Підгірці Обухівського району Київської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-