Зав'ялов розкритикував ідею злиття професіонального і аматорського боксу

Зав'ялов розкритикував ідею злиття професіонального і аматорського боксу

Укрінформ
У серпні нинішнього року Федерація боксу України надіслала на адресу Міністерства молоді та спорту листа із пропозицією скасувати професіональний бокс як окремий вид спорту в країні, мотивуючи це тим, що "ця дисципліна є комерційною версією".

Проти такої постановки питання рішуче виступили 19 вересня на засіданні у Києві учасники розширеної ради Національної ліги професіонального боксу України (НЛПБУ), передає кореспондент Укрінформу.

Багаторічний президент ліги Михайло Зав'ялов заявив, що український професіональний бокс є одним з найпопулярніших видів спорту в Україні, він має багаті традиції, прекрасні результати, багатомільйонну аудиторію, а наших прославлених чемпіонів - братів Віталія та Володимира Кличків, Василя Ломаченка, Олександра Усика та інших - знає увесь світ.

Читайте також: Ломаченко планує залишатися в боксі ще 4 роки – ЗМІ

В інтерв'ю кореспонденту агентства, він, крім того, сказав: "Федерація боксу хоче прибрати слово "професіональний" і об'єднати все під своєю егідою. На це скажу так: нехай успішно займаються розвитком аматорського боксу. Ми, зі свого боку, всіляко допомагатимемо на цьому шляху. А їхнє "об`єднання" - це не державний підхід. Ми маємо не заважати боксу, а розвивати його. На сьогоднішньому засіданні були присутні наші чемпіони, кращі тренери та промоутери. Вони проти такого злиття. Як, втім, і керівники професіональних боксерських міжнародних організацій. Нам же, вважаю, самим слід вирішити це питання. Я впевнений: професіональний бокс в Україні є і завжди буде".

На фото: Михайло Зав'ялов. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-