Гвардіола: Однозначно “Шахтар” - це знак якості

Гвардіола: Однозначно “Шахтар” - це знак якості

Фото
Укрінформ
Головний тренер англійського футбольного клубу “Манчестер Сіті” Хосеп Гвардіола оцінив гру футболістів донецького “Шахтаря” (3:0) у вчорашньому поєдинку в Харкові.

Хосеп Гвардіола на післяматчевій пресконференції, зокрема, розповів про відмінності гри команди “Шахтаря” під керівництвом Луческу, Фонсеки і Каштру.

“Ми почали Лігу чемпіонів на виїзді і здобули хороший результат. На початку другого тайму мали відмінні можливості закривати гру. У будь-якому випадку всі футболісти проявили себе чудово. Стартували краще, ніж минулого сезону.

Що сказав П'ятову після фінального свистка? Він один із кращих воротарів. Чудово читає гру і вчасно страхує захисників. Часто, коли ми виконуємо проникаючий пас, П’ятов заздалегідь це бачить, діє на виході як останній захисник і вибиває м'яч.

Читайте також: "Шахтар" програв "Манчестер Сіті" у Лізі чемпіонів УЄФА

Післяматчева пресконференція тренера ФК "Манчестер" Хосепа Гвардиоли / Фото: Вячеслав Мадієвський, Укрінформ

...Проти цієї команди дуже важливо тримати ритм. У нас це часто виходить: все-таки якість футболістів “Манчестер Сіті” досить висока. Крім того, коли я переглядаю найближчого суперника, то налаштовуюся на його сильні, а не слабкі сторони. Однозначно “Шахтар” - це знак якості.

Команди Луческу, Фонсекі і Каштру, з ким було найскладніше? “Шахтар” Луческу був дуже агресивним - згадайте, гравці якої якості були під час його роботи. Було реально складно. З Фонсекою і Каштру все трохи більш зонально. Є подібності: багато футболістів в середині, хороший білд-ап. В оборонному плані організація Фонсекі була кращою. Але проти Луческу було ще складніше через неймовірну агресивність, ментальність команди... І спочатку завжди важче. А зараз мені вже легше з “Шахтарем”, адже я добре знаю цього суперника і як протистояти йому, щоб перемогти. І, звичайно, у мене були чудові футболісти в “Барселоні”, “Баварії”, а зараз - у “Манчестер Сіті”, - цитує Гвардіолу пресслужба ФК "Шахтар".

Читайте також: Каштру назвав головних конкурентів “Шахтаря” за друге місце в групі Ліги чемпіонів

Як повідомлялося, 18 вересня футболісти донецького "Шахтаря" з поразки стартували у груповому турнірі Ліги чемпіонів УЄФА-2019/20. "Гірники" вдома програли фавориту розіграшу англійському "Манчестер Сіті" з рахунком 0:3. Авторами голів на ОСК "Металіст" в Харкові стали Ріяд Махрез, який відзначився на 24-й хвилині, Ілкай Гюндоган (38) та Габріел Жезус (76).

В іншому матчі групи С в Хорватії загребське "Динамо" з рахунком 4:0 розгромило італійську "Аталанту", з якою "Шахтар" зустрінеться 1 жовтня на "Сан-Сіро" в Мілані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-