У держбюджеті на 2020 рік передбачено понад 4 млрд грн на розвиток спорту

У держбюджеті на 2020 рік передбачено понад 4 млрд грн на розвиток спорту

Укрінформ
Кабінет міністрів заклав в проєкт державного бюджету на 2020 рік 4 281,8 млн гривень на розвиток спорту.

Про це йдеться у пояснювальній записці до проєкту закону "Про Державний бюджет України на 2020 рік", яка оприлюднена на сайті Верховної Ради.

"У проєкті Державного бюджету України на 2020 рік видатки на розвиток вітчизняного спорту враховані у сумі 4 281,8 млн гривень", - йдеться у повідомленні.

Таким чином, у загальному обсязі для належної підготовки і участі українських спортсменів у літніх XXXII Олімпійських та XVI Паралімпійських іграх у м. Токіо (Японія) у 2020 році, у ІІІ зимових Юнацьких Олімпійських іграх 2020 року в м. Лозанна (Швейцарія) кошти враховані у повному обсязі за обрахованою потребою в сумі 1 367,2 млн гривень.

Також у проєкті Державного бюджету України на 2020 рік передбачено виділення 1 796,1 млн грн на підготовку та участь українських спортсменів у більш ніж 2 тис. спортивних заходах різного рівня, їх відзнака, матеріально-технічне забезпечення, функціонування всеукраїнських закладів фізичної культури та спорту, забезпечення антидопінгового контролю у спорті, а також буде продовжена робота з розвитку олімпійських і неолімпійських видів спорту.

Читайте також: На Рівненщині побудують мультимедійні спортивні майданчики

Зазначається, що показники проєкту держбюджету сформовані з урахуванням необхідності розвитку спорту серед осіб з інвалідністю, учнівської та студентської молоді, підтримки фізкультурно-спортивного та паралімпійського руху, для чого враховано 950,7 млн гривень.

Для розвитку спортивної інфраструктури та покращення матеріально-технічного стану баз олімпійської та паралімпійської підготовки передбачено 167,8 млн гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-