Легкоатлетку Наталію Пигиду нагородили орденом княгині Ольги

Легкоатлетку Наталію Пигиду нагородили орденом княгині Ольги

Укрінформ
Бронзову призерку Олімпійських ігор-2012 з легкої атлетики Наталію Пигиду нагородили орденом княгині Ольги ІІІ ступеню.

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про нагородження легкоатлетки Наталії Пигиди, а також тренерів Олени Бех і Валерія Лебедюка за вагомий особистий внесок у розвиток та популяризацію фізичної культури і спорту в Україні. Про це повідомляє пресслужба ФЛАУ.

“За поданням Міністерства молоді та спорту України та ГС “Легка атлетика України” Президент України своїм Указом № 696/2019 “Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня фізичної культури і спорту” за вагомий особистий внесок у розвиток та популяризацію фізичної культури і спорту в Україні, досягнення високих спортивних результатів та багаторічну плідну професійну діяльність постановив:

нагородити призерку Олімпійських ігор з легкої атлетики Пигиду Наталію Сергіївну орденом княгині Ольги ІІІ ступеню;

присвоїти почесне звання “Заслужений працівник фізичної культури та спорту України” президенту Федерації легкої атлетики Вінницької області Бех Олені Володимирівні та тренеру-викладачу відділення Львівської школи вищої спортивної майстерності Лебедюку Валерію Івановичу”, - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Ігор Жданов може увійти до керівництва WADA

Нагадаємо, українські легкоатлетки Ольга Земляк, Аліна Логвиненко, Анна Рижикова і Наталія Пигида стали бронзовими призерками Олімпіади-2012 за рішенням МОК. Медаль в естафеті 4х400 м українки отримали після дискваліфікації російської спортсменки через допінг-пробу. Росія втратила срібну медаль, а Україна отримала бронзову.

Фото: AP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-