Бубка зустрівся з корейською делегацією Асоціації спортивного обміну

Бубка зустрівся з корейською делегацією Асоціації спортивного обміну

Укрінформ
До київського Олімпійської дому завітала делегація Асоціації спортивного обміну Південної та Північної Кореї.

Зустріч організував  президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка, повідомили Укрінформу у прес-службі НОК.

"Ще свіжі в пам'яті події ХХІІІ зимових Олімпійських ігор-2018 в Пхьончхані, коли Республіка Корея  та КНДР уперше за 12 років вийшли на церемонію відкриття під одним прапором. Ця історична подія вчергове засвідчила потужну роль та високу місію спорту в об'єднанні людей та цілих народів", - відзначив під час зустрічі керманич НОК.

Він також підкреслив, що днями Асоціація спортивного обміну отримала почесну відзнаку за встановлення миру через спорт міжнародної премії "Золотий мангуст", яка щороку проходить в Одесі.

«Приємно відзначити, що Південна та Північна Корея мають плани стати господарями Олімпійських ігор-2032. Це дуже чудова ініціатива, яка, переконаний, лише сприятиме об'єднанню корейського народу. Це непроста мета, але дуже важлива. Зичу вам успіхів на шляху до її втілення у життя", - звернувся до гостей Бубка.

Під час бесіди корейські колеги згадали нещодавню зустріч збірної Республіки Корея з командою України у фіналі чемпіонату світу U20 з футболу, в якій українці святкували перемогу з рахунком 3:1. Гості зазначили, що цей успіх підтвердив прекрасні традиції українського футболу і спорту взагалі.

Читайте також: У Києві пройшов «Олімпійський урок-2019»

Присутні також обговорили шляхи можливої взаємодії щодо розширення можливостей обміну досвідом країн в різних видах спорту, зокрема -  у боксі та бейсболі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-