У Вільнюс, за перемогою

У Вільнюс, за перемогою

Інфографіка
Укрінформ
Україну чекає матч відбору Євро-2020 із загнаною в кут Литвою.

Литва – Україна. Відбірковий матч Євро-2020. 7 вересня. 19:00. Вільнюс. Стадіон ЛФФ. Арбітр: Ірфан Пельто (Боснія). Пряма трансляція на телеканалах «Україна» і «Футбол 1».

Цієї суботи збірна України може ще на один крок наблизитися до Євро-2020. За спиною у команди Андрія Шевченка половина матчів групового турніру кваліфікації і рівні шанси з Португалією потрапити на чемпіонат Європи. Правда, у діючих чемпіонів є ще цілих два матчі у запасі.

Читайте також: Букмекери дали прогноз на матч Литва - Україна

Нинішній суперник збірної України - команда Литви. Для нас це особливий опонент. Саме його українці обіграли першим в історії нашої національної команди. Це сталося у травні 1993 року у Вільнюсі, де пройде і найближчий матч.

Якщо вірити експертам, то нас знову чекає позитивний результат. Аналітики Parimatch дають 79% на те, що переможе збірна України. Тут потрібно враховувати рівень суперників. Україна займає 25-е місце у рейтингу ФІФА, а Литва лише 130-е. Та й наш склад за оцінками порталу transfermarkt коштує в 16 разів більше. У збірної України шість футболістів, які оцінюються дорожче, ніж всі гравці національної команди Литви.

Іншими словами, все у руках підопічних Андрія Шевченка. Недооцінювати суперника все ж не варто, він грає вдома, і серія безвиграшних матчів зробить його тільки більш злим. На вихід з групи Литва претендувати не буде, але не відмовиться від можливості грюкнути дверима. Головне тут, щоб пальці не затисло нам.

Читайте також: Шевченко впевнений, що Ярмоленко готовий відіграти на полі всі 90 хвилин матчу

З приємних новин варто відзначити повернення у стрій Андрія Ярмоленко, який вже встиг навіть забити у чемпіонаті Англії за «Вест Гем». Втім, найбільше здивував Коноплянка, який приїхавши у збірну викроїв час, щоб підписати контракт з новим клубом - «Шахтарем». Так що після візиту до Вільнюса і контрольного матчу з Нігерією, Євген вже не повертатиметься до Німеччини, а почне готуватися з «гірниками» до матчів Ліги чемпіонів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-