В Олімпійському домі вшанували кращих спортсменів червня та липня Верняєва і Харлан

В Олімпійському домі вшанували кращих спортсменів червня та липня Верняєва і Харлан

Фото
Укрінформ
У п'ятницю, 30 серпня, у київському Олімпійському домі вшанували кращих спортсменів перших двох літніх місяців - відповідно гімнаста Олега Верняєва та фехтувальницю Ольгу Харлан.

Для Олега та Ольги нагороди НОК стали вже 11-ми в їхній колекції, повідомляє Укрінформ.

"На ІІ Європейських іграх в Мінську Олег Верняєв вкотре продемонстрував свою високу майстерність, здобувши 3 медалі, при цьому лише три місяці до того він переніс чергову операцію. Для Ольги Харлан цей сезон завершився шостим титулом чемпіонки світу. Сьогоднішнє вшанування найкращих спортсменів та тренерів – історичне, адже ми нагороджуємо одразу двох наших рекордсменів. Утім, 11 нагород НОК – це не межа, тож уперед до нових рекордів та звершень, зокрема, в олімпійському Токіо-2020!" - побажав успіхів спортсменам президент НОК України Сергій Бубка. 

«Дуже приємно щоразу приходити в Олімпійський дім й отримувати свою нагороду. Хочу подякувати НОК України і всім, хто нас підтримує. Будемо готуватися до Токіо", - сказав Верняєв.

Урочиста церемонія вшанування найкращих спортсменів червня та липня в Києві / Фото: Юлія Овсяннікова, Укрінформ

Олга Харлан, у свою чергу, зазначила, що нинішній сезон був важким для неї, і вона назавжди запам'ятала слова Бубки: "Ти не програв, поки в тебе є ще одна спроба",  

"Найважче - знову підійматися. У фінальному поєдинку з Софією Великою вийшло саме так – остання спроба, вирішальний удар став переможним. Дякую всім, Сергію Назаровичу - за мотивацію. Ця підтримка завжди відчувається", – сказала фехтувальниця.

Нагороди кращим тренерам від НОК отримали наставники Геннадій Сартинський (тренер Олега Верняєва) та Юрій Марченко (тренер Ольги Харлан).

Читайте також: Дар'я Білодід: Моя найбільша мрія - олімпійська

Слова подяки за вагомий внесок у підготовку спортсменів були адресовані Федерації фехтування на чолі з членом виконкому НОК,  олімпійським чемпіоном Вадимом Гутцайтом, Українській федерації гімнастики, Збройним силам України та ФСТ "Динамо". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-