«Шахтар» - «Маріуполь»: ніяких несподіванок?

«Шахтар» - «Маріуполь»: ніяких несподіванок?

Інфографіка
Укрінформ
Чого чекати від донбаського дербі.

Одним з найцікавіших матчів 5-го туру стане донбаське дербі «Шахтар» - «Маріуполь». І хоча азовцям не часто вдається засмутити «гірників», для обох команд протистояння залишається принциповим, повідомляє Укрінформ.

«Маріуполь» вийде на поле після свого вильоту з Ліги Європи, де підопічні Олександра Бабича гідно протистояли голландському АЗ. Футболісти вже набрали непогану форму, увійшли в сезон, а «Шахтар» тільки чекають матчі Ліги чемпіонів. Втім, в активі донеччан приємна перемога в чемпіонаті над «Динамо». Так що, якщо це все розслабить «Шахтар», недооцінка цілком може зіграти з ними злий жарт.

Читайте також: «Шахтар» зіграє в особливій формі на честь 150-річчя Донецька

Щоправда, поки що все говорить на їх користь. У 42 двох зустрічах у рамках чемпіонату України «Шахтар» 39 раз виграв і три рази зіграв з «Маріуполем» внічию. Більш того, ось уже шість матчів азовці не можуть забити «гірникам» хоча б один м'яч. Що ж стосується сьогоднішнього матчу, то тут аналітики Parimatch дають 85% на перемогу донеччан і 10% на нічию.

Не варто також забувати, що матч «Маріуполя» з «Динамо» в 4-му турі  перенесли і тому азовці мали більше часу на відпочинок і підготовку, ніж  «Шахтар», який їздив грати до Львова. А турнірні бали однаково цінні для всіх. «Маріуполь» не менше за «гірників» хоче в наступному сезоні знову зіграти в єврокубках і виступити успішніше, ніж цього сезону.

Читайте також: "Шахтар" провів відкрите тренування перед матчем із "Маріуполем"

Головна складність для «Маріуполя» полягає у тому, що у складі команди чимало футболістів, орендованих у «Шахтаря». Серед них є і ключові виконавці. Всі вони, згідно з договором, не зможуть зіграти проти «гірників». Втім, це може стати і позитивним моментом. Адже Олександр Бабич випустить на поле тих, хто отримує менше ігрової практики, і ці футболісти зроблять все, щоб довести свою потрібність та закріпитися в основі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-