Американський баскетболіст Волден стане натуралізованим гравцем збірної України

Американський баскетболіст Волден стане натуралізованим гравцем збірної України

Відео
Укрінформ
Американський баскетбольний захисник Корі Волден стане новим натуралізованим легіонером збірної України.

Федерація баскетболу України схвалила кандидатуру Корі Волдена, яку представив на розгляд головний тренер національної збірної Айнарс Багатскіс. Про це повідомляє Basket-planet.

“Як стало відомо “ПБ” із джерел, що заслуговують на довіру, новим натуралізованим легіонером збірної України стане американський захисник Корі Уолден. 27-річний Волден, за нашими даними, був пріоритетною кандидатурою, яку Айнарс Багатскіс представив на розгляд до Федерації баскетболу України, і вже дав згоду на виступи за українську національну команду. В ФБУ кандидатуру схвалили”, - йдеться в повідомленні.

Американський баскетболіст Корі Волден, який є випускником університету Східний Кентуккі, майбутній сезон проведе в сербському “Партизані”, з яким підписав контракт цього літа.

Два попередні сезони він грав у “Хапоелі” з Холона в Ізраїлі. Минулого сезону Волден набирав 18,4 очка і робив 5 передач у середньому за гру в матчах ізраїльської ліги, реалізуючи 40% триочкових. У Лізі чемпіонів ФІБА баскетболіст зіграв в 11 матчах, в яких набирав у середньому 13,8 очка + 4,0 передачі за 32,7 хвилини на паркеті.

Читайте також: Нашим завданням є вихід на чемпіонат Європи – Багатскіс

Минулого сезону американець став MVP чемпіонату Ізраїлю, а також виграв Кубок Ізраїлю-2018.

Корі Волден стане четвертим натуралізованим американцем в історії збірної України з баскетболу після Стівена Бертта, Пуха Джетера і Джерома Рендла. Втім, раніше лютого наступного року ми його в майці української збірної не побачимо - саме тоді команда Багатскіса почне свій шлях у відборі на Євробаскет-2021.

Фото: PlanetBasketball

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-