Суперкубок України: «Шахтар» - очевидний претендент

Суперкубок України: «Шахтар» - очевидний претендент

Інфографіка
Укрінформ
Чи перевершить новий тренер «Шахтаря» Луїш Каштру своїх попередників - Фонсеку і Луческу?

Вже цієї неділі в Україні відбудуться перші офіційні матчі нового сезону. Зазвичай, він стартує з Суперкубка. Але цього разу водночас з цією грою зіграють також і матч «Ворскла» - «Зоря» в рамках чемпіонату УПЛ. Втім, вболівальники зможуть подивитися обидва матчі. У Полтаві почнуть грати о 14:00, а в Одесі, де «Шахтар» і «Динамо» розіграють Суперкубок, о 21:00.

Це буде вже 16-й розіграш трофею, який поки що вигравали тільки «гірники» і кияни. На рахунку «Динамо» - сім перемог, тоді як у «Шахтаря» - вісім. Правда, при цьому динамівці частіше виявлялися сильнішими донеччан: шість проти п'яти. Справа в тому, що у гірників в Суперкубку раніше також були суперниками «Таврія», донецький «Металург» і «Чорноморець», тоді як «Динамо» тільки один раз грало не з «Шахтарем» у фіналі, 10 років тому туди пробилася «Ворскла».

Читайте також: ТМ Parimatch – новий титульний партнер ФК «Шахтар»

Взагалі, статистика зустрічей команд досить рівна, це стосується не лише Суперкубка, а й усіх турнірів. «Шахтар» в останні роки потроху схиляє чашу терезів на свою користь. Тому, кожне нове протистояння українських грандів стає дедалі важливішим. Такі матчі завжди приваблюють глядачів і очікується, що і цього разу їх буде на стадіоні чимало. Наприклад, експерти Parimatch дають 57% на те, що збереться понад 27 400 глядачів. Стадіон «Чорноморець» в Одесі, нагадаємо, вміщує трохи більше 34 000 уболівальників. Що ж стосується шансів на успіх, то їх більше у «Шахтаря», ті ж 57% проти 43% у «Динамо».

Відзначимо також, що цей буде перший офіційний матч для португальського фахівця Луїша Каштру на чолі «гірників». Його попередник, Паулу Фонсека, два роки тому теж починав грою за Суперкубок і програв по пенальті «Динамо». Цікаво, що і у Мірчі Луческу, одним з перших матчів на чолі «Шахтаря» був Суперкубок. Тоді «гірники» також програли «Динамо» в серії післяматчевих пенальті. Так що зовсім скоро ми дізнаємося, чи зуміє Каштру перервати неприємну для тренерів «Шахтаря» традицію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-