Зеленський нагородив футболістів U-20, які виграли чемпіонат світу

Зеленський нагородив футболістів U-20, які виграли чемпіонат світу

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський відзначив державними нагородами членів молодіжної збірної команди України U-20 з футболу та золотих медалістів ІІ Європейських ігор, де українці посіли загальнокомандне третє місце.

Про це повідомляється на сайті глави держави.

Зокрема зазначається, що Президент України Володимир Зеленський і перша леді Олена Зеленська відвідали Державне підприємство «Олімпійський навчально-спортивний центр «Конча-Заспа», де Президент вручив державні нагороди членам юнацької збірної України (U-20) з футболу, які перемогли на чемпіонаті світу в Польщі.

Також глава держави нагородив золотих медалістів ІІ Європейських ігор, на яких Україна посіла загальнокомандне третє місце.

«Я пишаюся тим, що живу з вами в одній країні, в один час. Держава для вас, спортсменів, замало робила. Ми хочемо це змінити – ставлення і до вас, і до спорту», – заявив Зеленський під час вітального слова.

Також Президент зазначив, що після приїзду до «Конча-Заспи» він отримав інформацію про невеликі стипендії українських спортсменів. Зеленський пообіцяв вирішити цю проблему.

«Я знаю, що у вас дуже маленькі спортивні стипендії. Ми збільшимо. Обов'язково допомагатимемо вам. Кажіть про проблеми – будемо вирішувати», – наголосив він.

Читайте також: Українська команда стала чемпіоном світу з футболу серед вихованців дитбудинків

Володимир та Олена Зеленські оглянули інфраструктуру навчально-спортивного комплексу, зокрема відвідали зали спортивної гімнастики, важкої атлетики та греко-римської боротьби.

Також глава держави ознайомився з планами реконструкції та технічного переоснащення комплексного ігрового залу, будівництва спеціалізованого сучасного спального корпусу, що відповідатиме потребам спортсменів з обмеженими можливостями, та спеціалізованого плавального комплексу олімпійського класу на території Олімпійського навчально-спортивного центру.

Президент України також ознайомився з умовами проживання спортсменів у гуртожитку на території комплексу. Крім того, під час розмови з генеральним директором Олімпійського навчально-спортивного центру «Конча-Заспа» Андрієм Крилюком та олімпійським чемпіоном Олегом Верняєвим глава держави пообіцяв посприяти виділенню житла тим спортсменам, які цього потребують.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-