ФІФА посилила покарання за прояви расизму і дискримінації

ФІФА посилила покарання за прояви расизму і дискримінації

Укрінформ
Міжнародна федерація футбольних асоціацій (ФІФА) посилила покарання для винних у проявах расизму і дискримінації.

ФІФА вдвічі збільшила мінімальний термін дискваліфікації для футболістів або офіційних осіб, визнаних винними в проявах расизму. Тепер він складатиме 10 матчів. Про це повідомляє Sky Sports.

Керівний орган світового футболу розглядатиме заяви потерпілих про расизм і дискримінацію і запрошуватиме їх на дисциплінарні слухання.

ФІФА також посилила санкції для клубів і країн, чиї вболівальники визнані винними в расистських проявах під час матчів. Покаранням за перше порушення стане часткове закриття стадіону і штраф у розмірі не менше 20 000 швейцарських франків (18 тис. євро).

Крім того, ФІФА внесла зміни до свого дисциплінарного кодексу, що стосуються дискримінації людей через їхню сексуальну орієнтацію.

Читайте також: Президент УЄФА готовий відстороняти клуби від змагань через прояви расизму

Зміни були прийняті після того, як ФІФА змінила свій дисциплінарний кодекс в ході роботи з групою FARE, і набудуть чинності наступного тижня. 

"Змінивши правила, що стосуються таких тем, як расизм і дискримінація, ФІФА виходить на передову лінію в боротьбі з цією жахливою атакою на основні людські права", - йдеться в заяві ФІФА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-