Наш футбол в режимі дива

Наш футбол в режимі дива

Аналітика
Укрінформ
Історичну перемогу збірної України на чемпіонаті світу U-20 необхідно капіталізувати.

Дивовижна перемога української молодіжки на чемпіонаті світу в Польщі, звичайно, не вирішить усіх проблем нашого футболу. Але сам факт цього успіху на тлі війни, кризи і занепаду УПЛ є ознакою того наскільки глибоким і неоціненим є потенціал футболу і спорту, взагалі, в Україні. Насправді ми й досі не знаємо реальних можливостей наших футбольних талантів, наших тренерів, людей, які щоденно тягнуть на собі увесь тягар рутинної роботи в спортивних школах. Україна – країна див і незбагненних можливостей, яка загрузла у повсякденних внутрішніх і зовнішніх проблемах.

Перемога команди Олександра Петракова має стати не черговим рапортом чиновників і дати старт різноманітним формальним вшануванням. Цей титул необхідно вже негайно трансформувати у чарівний пендель для всіх, хто звик лише брати від футболу і нічого не давати йому взамін. Також цей успіх має стати поштовхом для усіх, хто здатен і має бажання працювати на український спорт – батькам, які витрачають сімейні бюджети на мрії своїх дітей, тренерам усім рівнів, функціонерам, меценатам і спонсорам. Шановне панство, Україна здатна перемагати на чемпіонаті світу – необхідно лише вірити і чесно робити свою справу.

Читайте також: Збірна України з футболу U20 виграла "золото" чемпіонату світу

Щодо суто футбольних висновків українського дива на стадіонах Польщі, то давайте зачекаємо на більш глибокий аналіз від фахівців. З того, що на поверхні, варто відзначити кілька моментів. Перше, це реальний командний дух і ментальна готовність до великих перемог. Друге, фантастичні можливості наших лідерів – Луніна, Бондаря, Попова, Булеци, Цитаїшвілі, Супряги, Сікана. Усі вони потенційні зірки європейського футболу, але усім їм необхідно трохи вдачі в їх подальших кар’єрах. Третє, неймовірна робота тренерського штабу Петракова, який чотири роки вів цю команду до успіху і вперту гнув свою лінію попри критику і фейсбучне критиканство.

Я думаю, що найближчими роками усі ми дуже прискіпливо слідкуватимемо за подальшою долею героїв чемпіонату світу. Дуже хочеться аби у Андрія Луніна все склалося в мадридському «Реалі». Побажаємо аби «Шахтар» і «Динамо» з розумом використали той прихований кадровий скарб, який у них нині є. Нагадаємо, що «Шахтар» може вже розраховувати на Валерія Бондаря, Юхима Коноплю, Максима Чеха, Олексія Кащука, Данила Сікана. У «Динамо» вибір не гірший – Владислав Кучерук, Денис Попов, Сергій Булеца, Григорій Цитаїшвілі, Владислав Супряга. Нарешті, Андрій Шевченко отримав у свої руки такий потужний резерв, що може сміливо продовжувати оновлення національної збірної. Диво має тривати.

Святослав Василик, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-