Наші футболістки також готуються до Євро

Наші футболістки також готуються до Євро

Фото
Укрінформ
Жіноча збірна України зіграла внічию з білорусками – 1:1.   

Українські футболістки провели міжнародний товариський матч проти команди Білорусі в рамках підготовки до кваліфікації Євро-2021. Головна подія перед грою – Дар’ю Апанащенко привітали з сотим матчем за збірну України. За цей час вона забила 50 голів.

Щодо самого матчу, то після першого тайму рахунок становив 1:0 на користь наших дівчат. Ольга Овдійчук відкрила рахунок, забивши м’яч у ворота суперників на 35-й хвилині. У другому таймі білоруски зрівняли рахунок. Темп матчу  диктувала наша збірна, хоча боротьба була рівною. Остаточний рахунок – 1:1. Відзначимо, чудову футбольну атмосферу на «Оболонь – Арені».

Нагадаємо, що свій останній матч у Києві жіноча національна команда провела  п’ять років тому  саме з командою Білорусі. Загалом між збірними було 23 поєдинки, в яких українські футболістки здобули  18 перемог.

Читайте також: Футбол: жіноча збірна України 1:1 зіграла товариський матч із білорусками

Зупинимось дещо детальніше на стартовому складі жіночої збірної України, у якої попереду непроста кваліфікація на Євро-2021.

Голкіпер: Катерина Самсон («Житлобуд-2» Харків). Колись Самсон виступала як нападник, але згодом  зайняла місце у воротах.

Захисники: Натія Панцулая, яка у 2016 році перейшла до одного з найсильніших жіночих футбольних клубів країни — «Житлобуду-1». А зараз вона грає за турецький клуб – «ALG Spor»

Дар’я Кравець українська футболістка ізраїльського клубу - «Кір’ят-Гат». Ольга Басанська гравчиня «Житлобуд-1», який цьогоріч завоював Кубок України. Ірина Подольська («Житлобуд-2», Харків).

Півзахисники: Ольга Овдійчук, яка двічі здобувала титул найкращої футболістки України. Дар’я Апанащенко (усі – «Житлобуд-1» Харків), яка визнана кращим гравцем року жіночого чемпіонату України з футболу, Таміла Хіміч («Мінськ», Білорусь), Ія Андрущак («Житлобуд-2» Харків).

Нападники:  Яна Калініна, яка після сотого м’яча увійшла до клубу бомбардирів жіночої збірної імені С. Фрішко. Вероніка Андрухів (усі – «Житлобуд-2» Харків).

На жаль, вкотре зазначимо, що в Україні приділяють мало уваги саме жіночому футболу. Хотілося б, щоб у нашій країні він розвивався інтенсивніше.

Юлія Гаврилюк, Київ

Фото: сайт УАФ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-